Buzz

Οι ήρωες του «Park» της Σοφίας Εξάρχου συστήνονται στην κάμερα

στα 10

To «Park» της Σοφίας Εξάρχου θα προβάλλεται από τις 9 Μαρτίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Λίγο πριν συστηθεί στους θεατές, μας συστήνει τους έφηβους ήρωές του.

Flix Team
Οι ήρωες του «Park» της Σοφίας Εξάρχου συστήνονται στην κάμερα

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια-βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων- και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Άννα (22) - πρώην αθλήτρια- προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

Μετά την πρεμιέρα του στο τμήμα Discovery του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το βραβείο του τμήματος Νέων Σκηνοθετών που κέρδισε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και τα ταξίδια του και τις διακρίσεις του σε περισσότερα από 10 διεθνή φεστιβάλ, το «Park» της Σοφίας Εξάρχου φτάνει στις 9 Μαρτίου στον Μικρόκοσμο σε διανομή της Neo Films για να συστηθεί και στο κοινό ως ένα από τα πιο δυνατά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων.

Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου θα προβάλλεται από τις 9 Μαρτίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο σε διανομή της Neo Films

Park 607

Park 607

«Μέσα από τις παράλληλες ιστορίες των παιδιών του Ολυμπιακού χωριού, το Park σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας χαμένης γενιάς. Μέσα από τις εικόνες των εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, τα ερείπια και τα παρηκμασμένα τουριστικά θέρετρα, η ταινία διατρέχει το “ένδοξο” παρελθόν της χώρας έως την παρακμή του σήμερα παρουσιάζοντας μια κοινωνία, που ήταν απροετοίμαστη για τη βίαιη πτώση. Σε αυτό το απομεινάρι του παρελθόντος, η ανάγκη των παιδιών ν' ανήκουν κάπου γίνεται επιτακτική και οι προσπάθειές του όλο και πιο άγριες και απελπισμένες», σημειώνει η ίδια η Σοφία Εξάρχου για την ταινία που γυρίστηκε εξολοκλήρου στις εγκαταλελειμμένες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Αθήνας.

Η κάμερα του Flix στα γυρίσματα του «Park»: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν ξέχασα: To Flix στα γυρίσματα του «Park» της Σοφίας Εξάρχου

Park 607

park 607

Δείτε εδώ τους ήρωες του «Park» - το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, Δημήτρη Κίτσο και Δήμητρα Βλαγκοπούλου και τρεις από τους ερασιτέχνες μικρούς ηθοποιούς της ταινίας - να συστήνονται στην κάμερα και να θυμούνται τις μέρες των γυρισμάτων της ταινίας:





Park / Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Παντελεάκης, Thomas Bo Larsen, Τζούλιο Κατσής, Γκόγκα Τσικλαούρι, Ντάβιντ Σίμτσακ, Μινέλλα Μπαλλή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζεγκίνογλου, Μάριο Τζούτι, Σάββας Μπαλαχαζβίλι, Γιώργος Μοναστηριώτης, Τεό Αγγέλοφ. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Monika Lenczewska. Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου- Κώστας Βαρυμποπιώτης. Sound Design: Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσίρου.Σκηνογράφος: Πηνελόπη Βαλτή. Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλιφέρη. Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Σοφία Εξάρχου. Μουσική: the Boy. Παραγωγή: Neda Film, Faliro House. Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Madants, Σοφία Εξάρχου. Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος. Συμπαραγωγοί: Klaudia Smiejia, Beata Rzezciczek. World Sales: Stray Dogs


Δείτε ακόμη

Park Poster 607