Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Park» της Σοφίας Εξάρχου κέρδισε το βραβείο νέων σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Το ντεμπούτο της Σοφίας Εξάρχου φεύγει από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν με μια μεγάλη διάκριση.

To «Park» της Σοφίας Εξάρχου κέρδισε το βραβείο νέων σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Στο νήμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, όπου διαγωνιζόταν στο τμήμα των Νέων Σκηνοθετών, το «Park» της Σοφίας Εξάρχου φεύγει με το βραβείο του τμήματος New Directors με χρηματικό έπαθλο 35.000 ευρώ, έχοντας ήδη κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και έτοιμο για την προβολή του στο επερχόμενο Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Δείτε ακόμη: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν ξέχασα: To Flix στα γυρίσματα του «Park» της Σοφίας Εξάρχου

Sofia Park San Sebastian

Sofia Park San Sebastian

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια - βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων - και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο 17 χρονος Δημήτρης μαζί με την 22χρονη, πρώην αθλήτρια, Αννα, προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Park 607

Park 607

Στο μεγάλου μήκους κινηματογραφικό της ντεμπούτο, η Σοφία Εξάρχου κοιτάζει πίσω στο ένδοξο παρελθόν μιας χώρας σε συνεχή κρίση και μπροστά στο μέλλον μιας γενιάς που προσπαθεί να αποδράσει, αναζητώντας με κάθε τρόπο μια δική του και όχι «δανεική» ενηλικίωση. Με το παρατημένο πλέον Ολυμπιακό Χωριό να δεσπόζει ως ένας από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές του, το «Park» φέρει πάνω του τη σφραγίδα μιας πρωτοεμφανιζόμενης δημιουργού που βάζει το δαχτυλό της ακριβώς εκεί που πονάει για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα, την απογοήτευση, το όνειρο και τη ζωή καθώς αυτή τρέχει πιο γρήγορα και από τη σκέψη των νεαρών της πρωταγωνιστών.

Διαβάστε ακόμη: Η Σοφία Εξάρχου και η Αμάντα Λιβανού μιλούν στο Flix για τη συμμετοχή του «Park» στο Screenwriters Lab και Directors Lab του Φεστιβάλ του Sundance

Park / Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Παντελεάκης, Thomas Bo Larsen, Τζούλιο Κατσής, Γκόγκα Τσικλαούρι, Ντάβιντ Σίμτσακ, Μινέλλα Μπαλλή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζεγκίνογλου, Μάριο Τζούτι, Σάββας Μπαλαχαζβίλι, Γιώργος Μοναστηριώτης, Τεό Αγγέλοφ. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Monika Lenczewska. Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου- Κώστας Βαρυμποπιώτης, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου Σκηνογράφος: Πηνελόπη Βαλτή. Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη. Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Σοφία Εξάρχου. Μουσική: the Boy. Παραγωγή: Neda Film, Faliro House. Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Madants, Σοφία Εξάρχου. Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος. Συμπαραγωγοί: Klaudia Smiejia, Beata Rzezciczek. World Sales: Stray Dogs

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Park»:

Διαβάστε ακόμη:

Park Poster 607