Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου κερδίζει το βραβείο του πιο υποσχόμενου project στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Συνεχίζοντας να συγκεντρώνει διακρίσεις, το «Park» της Σοφία Εξάρχου κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Works in Progress» του 50ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου κερδίζει το βραβείο του πιο υποσχόμενου project στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Το «Park», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου διαδραματίζεται στο Ολυμπιακό Χωριό, δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε παρακμή. Ανάμεσα στις εγκαταλειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και στα πολυτελή τουριστικά καταλύματα για πλούσιους τουρίστες, ο δεκαεξάχρονος Δημήτρης και οι φίλοι του διασχίζουν την απόσταση από το «ένδοξο» παρελθόν της χώρας μέχρι την σημερινή κατάντια της, ζωγραφίζοντας το πορτρέτο μιας κοινωνίας που δεν ήταν έτοιμη για την σκληρή πτώση που θα ακολουθούσε.

Εχοντας διακριθεί ήδη στο Crossroads του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο CineLink του Σαράγεβο και εχοντας λάβει μέρος στο Screenwriters Lab και Directors Lab του Φεστιβάλ του Sundance, το ντεμπούτο της Σοφίας Εξάρχου ξεχώρισε ανάμεσα σε 15 σχέδια ταινιών στο τμήμα «Works in Progress» του 50ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο και 10.000 ευρώ σε υπηρεσίες από τα Barrandov Studios που συνεργάζονται με το Φεστιβάλ.

Park 607

Διαβάστε αναλυτικά: Η Σοφία Εξάρχου και η Αμάντα Λιβανού μιλούν στο Flix για τη συμμετοχή του «Park» στο Screenwriters Lab και Directors Lab του Φεστιβάλ του Sundance

Η δήλωση της κριτικής επιτροπής που ξεχώρισε το «Park» ως το πιο υποσχόμενο πρότζεκτ του τμήματος μοιάζει ειρωνικά να σχολιάζει μια Ελλάδα που βρίσκεται για ακόμη μια φορά και για όλους τους λάθους λόγους στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος: «Τοποθετημένο στα ερείπεια ενός ένδοξου παρελθόντος, το φιλμ μας μεταφέρει στον πυθμένα της κοινωνίας, πυροδοτώντας πυροτεχνήματα ωμής ενέργειας. Το πορτρέτο μιας προδομένης νέας γενιάς που της έχουν αφαιρέσει το μέλλον της

Το Park που γυρίστηκε στην Αθήνα το 2015 είναι μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού και του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: