Φεστιβάλ / Βραβεία

Το υποψήφιο για Οσκαρ «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη αποκλειστικά στην COSMOTE TV

στα 10

Το υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη θα προβληθεί λίγες ώρες πριν τη ζωντανή μετάδοση της 89ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ στo COSMOTE CINEMA 2HD.

Flix Team
Το υποψήφιο για Οσκαρ «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη αποκλειστικά στην COSMOTE TV

To «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη αφηγείται την ιστορία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός καπετάνιου των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου στην προσπάθειά του να σώσει τους πρόσφυγες που διασχίζουν την απόσταση ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας και της Ελλάδας με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Ξεκινώντας μια θριαμβευτική πορεία, από τη διάκριση του με το σπουδαστικό Οσκαρ το Σεπτέμβριο του 2016 και τη φεστιβαλική του πορεία, το φιλμ βρίσκεται τώρα ανάμεσα στις 5 ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Ντοκιμαντέρ, φέρνοντας στο προσκήνιο όχι μόνο τη δημιουργό του, αλλά και το προσφυγικό ως ένα από τα κρίσιμα θέματα παγκοσμίως.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

4.1 Miles 607

Οπως επισημαίνει και η ίδια η Δάφνη Ματζιαράκη στους New York Times:

«Κάνοντας αυτήν την ταινία, με εξέπληξαν οι λεπτές γραμμές που μας χωρίζουν, οι στιγμές που οι διαδρομές μας συναντιούνται και κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για πρώτη, ίσως και για τελευταία φορά. Η ταινία καταγράφει την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, εκεί όπου ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, φόβους ή προετοιμασία, κάποιοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να σώσουν ένα ξένο.»

Το «4.1 Miles», σε director's cut διάρκειας 25 λεπτών, θα προβληθεί σε πρώτη προβολή και αποκλειστικά στο κανάλι COSMOTE 2HD την Κυριακή 26/2, στις 21.20, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ζωντανή αναμετάδοση στην COSMOTE TV της 89ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.


Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.