Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024: Σάρωσε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με 11 υποψηφιότητες!

στα 10

O Γιώργος Λάνθιμος κερδίζει τη 2η Οσκαρική υποψηφιότητα της καριέρας του στη Σκηνοθεσία και την 6η συνολικά. Αλλά κι ο Γιώργος Μαυροψαρίδης σκοράρει 2η υποψηφιότητα στο Μοντάζ. Διαβάστε αναλυτικά...

Oscars 2024: Σάρωσε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με 11 υποψηφιότητες!

Μόλις ολοκληρώθηκε η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Οσκαρ 2024 και το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου γνώρισε τον απόλυτο θρίαμβο!

Μετά το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν» που οδηγεί την κούρσα με 13 υποψηφιότητες, έρχεται το Poor Things με 11 να πάρει τη δεύτερη θέση!

Θυμηθείτε και την επικράτηση της ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες: Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει την «Barbie»

Λάνθιμος

Είναι η 2η οσκαρική υποψηφιότητα του Γιώργου Λάνθιμου στη Σκηνοθεσία το 2019 ήταν και με την «Ευνοούμενη» υποψήφιος, ενώ συνολικά (μαζί και με το credit του παραγωγού φέτος, αλλά και την υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα» το 2009) συγκεντρώνει 6 οσκαρικές υποψηφιότητες στην καριέρα του.

Είναι κι η 2η οσκαρική υποψηφιότητα του Γιώργου Μαυροψαρίδη στο Μονάζ καθώς κι εκείνος το 2019 ήταν υποψήφιος για την «Ευνοούμενη»

poor things

Αναλυτικά, οι 11 υποψηφιότητες του «Poor Things»:

Καλύτερης Ταινίας
Σκηνοθεσίας
Διασκευασμένου Σεναρίου (Τόνι ΜακΝαμάρα)
A' Γυναικείου (Εμα Στόουν)
Β' Ανδρικού (Μαρκ Ράφαλο)
Μοντάζ (Γιώργος Μαυροψαρίδης)
Φωτογραφίας (Ρόμπι Ράιαν)
Μουσικής (Τζέρσκιν Φέντριξ)
Eνδυματολογίας (Χόλι Γουάντινγκτον)
Σκηνογραφίας (Σόνα Χιθ, Τζέιμς Πράις)
Κομμώσεων και Μακιγιάζ

Ποιοι άλλοι είναι υποψήφιοι, ποιοι αγνοήθηκαν, διαβάστε τα πάντα εδώ: Oscars 2024: Οι Υποψηφιότητες

Η 96η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Dolby Theater με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ

Poor Things golden globes