Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2024: Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει την «Barbie»

στα 10

Κάνοντας την μεγάλη ανατροπή της βραδιάς, το «Poor Things» κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ). Ο δρόμος προς τα Οσκαρ μόλις άνοιξε διάπλατα!

Χρυσές Σφαίρες 2024: Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει την «Barbie»

15 χρόνια πριν, ποιος θα το πίστευε: πρώτον, ότι ο Γιώργος Λάνθιμος θα βρισκόταν στα βραβεία απέναντι σε σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και Κρίστοφερ Νόλαν, και δεύτερον ότι θα έφερνε και τις ανατροπές της βραδιάς! Κι όμως, μόλις το έκανε!

Ενώ στην κατηγορία «Κωμωδία/Μιούζικαλ» το φαβορί ήταν η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, το «Poor Things» φεύγει απόψε με το μεγάλο βραβείο!

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο του Γιώργου Λάνθιμου:

Διαβάστε αναλυτικά: Χρυσές Σφαίρες 2024: Οι Νικητές

lanthimos

Μπορεί να έχασε την Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας (νικητής ο Κρίστοφερ Νόλαν για το «Οπενχάιμερ»), αλλά ο Λάνθιμος κερδίζει (καθώς συνυπογράφει ως παραγωγός) τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Επίσης, η πρωταγωνίστριά του Εμα Στόουν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου για τη συγκλονιστική της ερμηνεία ως Bella. «Γιώργο... Τι να πω για σένα που δεν το έχω ήδη πει. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που σε γνώρισα...» Δείτε τον ευχαριστήριο λόγο της εδώ.

Ο δρόμος προς τα Οσκαρ μόλις άνοιξε διάπλατα...