Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2024: Η Εμα Στόουν κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

H Barbie έχασε από την Bella! H πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου επιβεβαίωσε τα στοιχήματα που την ήθελαν μεγάλη νικήτρια της βραδιάς.

Χρυσές Σφαίρες 2024: Η Εμα Στόουν κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη! Η Εμα Στόουν κέρδισε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία Α' Γυναικείου (Κωμωδίας ή Μιούζικαλ) και παίρνει σπίτι την Χρυσή Σφαίρα για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Διαβάστε αναλυτικά: Χρυσές Σφαίρες 2024: Οι Νικητές

Η Στόουν αποτελούσε μία από τις 7 υποψηφιότητες του «Poor Things» (υποψήφιο επίσης στις κατηγορίες Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μουσικής και μία διπλή στη Β' Ανδρικού ρόλου - και για τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο).

Γιώργο... Τι να πω για σένα που δεν το έχω ήδη πει. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που σε γνώρισα...»

Emma Stone

Απόψε η Στόουν ήταν διπλά υποψήφια: για το Α' Γυναικείο (Κωμωδίας ή Μιούζικαλ) στις κινηματογραφικές κατηγορίες, αλλά και για το Α Γυναικείο (Δράμα) στις τηλεοπτικές κατηγορίες για το «The Curse» των Νέιθαν Φίντλερ και Μπένι Σάφντι.

Η μεγάλη της αντίπαλος στην κατηγορία Κωμωδίας ή Μιούζικαλ ήταν φυσικά η Μάργκο Ρόμπι για το «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, ενώ από κοντά ακολουθούσε και η Νάταλι Πόρτμαν (May December).

Για μένα (το Poor Things) είναι ρομαντική κωμωδία. Η Bella είναι ερωτευμένη - με την ίδια τη ζωή...»

Emma Stone

Emma Stone

Emma Stone

Η νίκη της φέτος ήταν η 2η στις 8 υποψηφιότητες της καριέρας της - με την πρώτη το 2017, στην ίδια κατηγορία, για το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ.

Το 2017, η νίκη της στις Χρυσές Σφαίρες «κλείδωσε» και την επικράτησή της στα Οσκαρ. Θα συμβεί και φέτος;

Ευχόμαστε και ψηφίζουμε Bella - δαγκωτό.

Δείτε τον ευχαριστήριο λόγο της Εμα Στόουν εδώ:

Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία Χρυσές Σφαίρες 2024: Οι Νικητές