Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2021: Ο Ριζ Αχμέντ έχει μία ψήφο σίγουρη - αυτή του Χοακίν Φίνιξ

στα 10

O πρωταγωνιστής του «Sound of Metal» μάλλον θα μείνει με τη χαρά της υποψηφιότητας. Ομως δεν είναι λίγο να υποκλίνεται στην ερμηνεία σου ο περσινός νικητής του Α' Ανδρικού. Δείτε το βίντεο.

Oscars 2021: Ο Ριζ Αχμέντ έχει μία ψήφο σίγουρη - αυτή του Χοακίν Φίνιξ

Το «Sound of Metal» του Ντάριους Μάρντερ κατάφερε να γίνει το οσκαρικό αουτσάιντερ της χρονιάς. Kάνοντας πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, γνώρισε μία διθυραμβική πορεία αναγνώρισης από κοινό και κριτικούς: μέσα στη δεκάδα του AFI με τις ταινίες της χρονιάς, αλλά και υποψηφιότητες και βραβεία σε πάνω από 52 ενώσες κριτικών κινηματογράφου στην Αμερική. Πριν από 15 μέρες, κέρδισε και τα BAFTA μοντάζ και ήχου.

Την Κυριακή η ταινία έχει ραντεβού με τα Οσκαρ: 6 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες κι αυτή για τον πρωταγωνιστή της, Ριζ Αχμέντ.

Sound of Metal 607

Ακόμα κι αν η ταινία έχει κενά (δυστυχώς η τόσο δυνατή ιδέα ενός ντράμερ που χάνει την ακοή του, κάτι που θα μπορούσε να παίξει πολύ δυνατά σε όλο το μήκος της ταινίας, γρήγορα ξεχνιέται) η ερμηνεία του Ριζ Αχμέντ είναι προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, δυναμική και βουβά συγκινητική. Και για όσους δεν αγαπάμε τα φωναχτά πράγματα στο σινεμά (με όλο τον σεβασμό στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, η δική του είναι αρκετά μεγαλόστομη και θεατρική - όπως έτσι είναι στημένο άλλωστε κι όλο το «Ma Rainey's Black Bottom») μία ψιθυριστή ερμηνεία σε κάτι τόσο αγωνιώδες και σπαραχτικό, έχει την ψήφο μας. [Συγκλονιστικός κι ο Αντονι Χόπκινς στο «The Father», αλλά από έναν βετεράνο του είδους το περιμένεις].

Oscars2021 όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής: Διαβάστε τα πάντα για την πολύ διαφορετική τελετή απονομής

Ahmed 607

Και φαίνεται πως την ίδια γνώμη έχει κι ο περσινός οσκαρικός νικητής, ο Χοακίν Φίνιξ. Σε μία μίνι συνέντευξη που παίρνει από τον πρώην συμπρωταγωνιστή του (έπαιξαν μαζί στο «Oι Αδελφοί Σίστερς» του Ζακ Οντιάρ) , και παρόλη την σήμα-κατατεθέν δυσκολία του να εκφράζεται δημόσια κι απλόχερα, ο Φίνιξ παραδέχεται την προσέγγιση του Αχμεντ στο ρόλο - σε σημείο που ομολογεί ότι «σπάνια βλέπεις ερμηνείες συναδέλφων και σκέφτεσαι "έτσι ακριβώς θα το έκανα κι εγώ"...»

Κι αν σε παραδέχεται κάποιος με το ταλέντο του Φίνιξ (αλλά και την απέχθειά του σε ψεύτικες δημόσιες σχέσεις), μάλλον έχεις κάνει κάτι πάρα πολύ καλά.

Και παρόλο που δεν περιμένουμε καμία ανατροπή την Κυριακή (ο Μπόουζμαν και εξαιρετικός ηθοποιός ήταν, αλλά και η συναισθηματική ψήφος δεν αφήνει περιθώρια για εκπλήξεις) εμείς κάνουμε μια μικρή υπόκλιση στον Ριζ και περιμένουμε με ανυπομονησία οτιδήποτε κάνει στο μέλλον. Η οσκαρική του καριέρα απλώς μόλις ξεκίνησε.


Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς