Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Τι προβλέπει το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών για τα Οσκαρ;

στα 10

Το Directors’ Guild of America ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα φετινά του βραβεία, προϊδεάζοντάς μας για το τι θα συμβεί στην Κατηγορία Σκηνοθεσίας στα Οσκαρ.

Oscars 2015: Τι προβλέπει το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών για τα Οσκαρ;

Οι υποψηφιότητες για το Βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών δείχνουν το δρόμο για τις φετινές υποψηφιότητες στα Οσκαρ, στην αντίστοιχη κατηγορία. Αυτό δεν είναι μια λέξη του αέρα: οι περισσότεροι από τους σκηνοθέτες που διαμορφώνουν το ποιοι θα μπουν στην οσκαρική πεντάδα των υποψηφιοτήτων, ανήκουν στο Directors’ Guild of America, το DGA, άρα οι επιλογές τους έχουν πραγματική σημασία στην οσκαρική κούρσα. Από την άλλη πλευρά, στο DGA ανήκουν και οι σκηνοθέτες της τηλεόρασης και της διαφήμισης, δίνοντας έτσι στην επιλογή έναν λιγότερο «ελιτίστικο» χαρακτήρα.

Χρυσές Σφαίρες 2015: Η απονομή με τον τρόπο του Flix, εμφανίσεις, βραβεία, λόγοι και σχόλια

Ποιους επέλεξε φέτος το DGA ως Υποψήφιους για το βραβείο του; Τον Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ του «Boyhood», που ξεκάθαρα, μετά και τη Χρυσή Σφαίρα του, γίνεται το φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι. Τον Κλιντ Ιστγουντ για το «American Sniper», τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου για το «Birdman», τον Γουες Αντερσον για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και τον Μόρτεν Τίλνταμ για το «Παιχνίδι της Μίμησης». Τα βραβεία του Directors’ Guild of America θα δοθούν στην 67η τελετή απονομής του σωματείου, το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου.

Δείτε εδώ, βήμα προς βήμα, όλους τους σταθμούς στην Οσκαρική Κούρσα και κάντε τις δικές σας προβλέψεις!

Περισσότερα Oscars 2015