Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Βραβεία στους πρωτοεμφανιζόμενους του ελληνικού σινεμά

στα 10

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας βράβευσαν τους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Βραβεία στους πρωτοεμφανιζόμενους του ελληνικού σινεμά
O Κώστας Νικούλι και Νίκος Γκέλια από φωτογράφησή τους στο βελγικό περιοδικό GusMen

H Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων που κάθε χρόνο απονέμει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αποτελούνταν φέτος από τους Παντελή Βούλγαρη (σκηνοθέτης - πρόεδρος της επιτροπής) και τους Λένα Παπαληγούρα (ηθοποιός), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (κριτικός κινηματογράφου), Ηλία Γεωργιόπουλου (διανομέας - Danaos Films) και Αντώνη Κοτζιά (ειδικός οπτικών εφέ).

H αποφασή τους ήταν ομόφωνη για τα βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας.

Διαβάστε ακόμη: Οι Νύχτες Πρεμιέρας βραβεύουν το «Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου

Γιάννης Βεσλεμές 607

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη κέρδισε ο Γιάννης Βεσλεμές για την ταινία «Νορβηγία», γιατί, όπως εξήγησε η επιτροπή «στάθηκε τολμηρός και εφευρετικός, με κοσμοπολίτικη σινεφιλία που προσάρμοσε σε ελληνικά θέματα». Ο Γιάννης Βεσλεμές ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και το Φεστιβάλ που παρακολουθεί άλλωστε από την πρώτη χρονιά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Νορβηγία».

Κώστας Νικούλι Νίκος Γκέλια 607

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού κέρδισαν από κοινού οι Κώστας Νικούλι και Νίκος Γκέλια για την ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, για «τις συναρπαστικές ερμηνείες τους σε δύσκολους ρόλους, που ανέδειξαν την βαθιά ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο». Οι δύο πρωταγωνιστές ανέβηκαν στη σκηνή για την παραλαβή των βραβείων τους, ευχαρίστησαν τον σκηνοθέτη τους Πάνο Χ. Κούτρα για την ευκαιρία και δήλωσαν με συγκίνηση πως ο ένας βρήκε στον άλλο έναν πραγματικό αδερφό. Ο Κώστας Νικούλι ευχαρίστησε το κοινό που υποστηρίζει το ελληνικό σινεμά και δήλωσε χαρακτηριστικά «πάμε όλοι μαζί, γιατί μπορούμε να κάνουμε καλό σινεμά»! Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Xenia».

Μαρία Φιλίνη 607

Tο Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού κέρδισε Μαρία Φιλίνη για την ταινία «Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα, για το «εξαιρετικά ρεαλιστικό πορτρέτο που προσέδωσε προσωπικότητα στο χαρακτήρα με μία ξεχωριστή ερμηνευτική ποιότητα». Η Μαρία Φιλίνη ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, τον σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα για την «εμπιστοσύνη και τη φιλία» και το Φεστιβάλ, ενώ δήλωσε χαριτολογώντας πως το προηγούμενο βραβείο της ήταν για μία έκθεση στο Γυμνάσιο με θέμα τις «αρετές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»! Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Εκρηξη».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας:

Διαβάστε ακόμη:

Νύχτες Πρεμιέρας 2015