Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε ένα από τα πιο αστεία ψηφοδέλτια μέλους Ακαδημίας με σχόλια που σκανδαλίζουν!

στα 10

«Η Σάλι Φιλντ είναι ενοχλητική, ο Χιου Τζάκμαν σκότωσε τα τραγούδια, το ''Django Unchained'' είναι ο 3ωρος αυνανισμός του Ταραντίνο». Ενα μέλος της Ακαδημίας λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Δείτε τις ξεκαρδιστικές σημειώσεις στο ψηφοδέλτιό του.

Δείτε ένα από τα πιο αστεία ψηφοδέλτια μέλους Ακαδημίας με σχόλια που σκανδαλίζουν!

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου Τεχνών κι Επιστημών αποτελείται από πάνω από 5000 μέλη, αλλά μόνο 371 είναι σκηνοθέτες. Και σε σχέση με τον ανώνυμο κύριο που κάλεσε πρόσφατα σπίτι του δημοσιογράφο του «Hollywood Reporter» για να σχολιάσει με non-bullshit ύφος τις οσκαρικές υποψηφιότητες, το μόνο που θα μάθουμε ποτέ είναι αυτό: είναι σκηνοθέτης και μέλος της Ακαδημίας. Ενα επιπλέον στοιχείο ίσως είναι η ηλικία του: παραδέχτηκε ότι προτίμησε να ψηφίσει on line «για να ξανανιώσει νέος».

O σκηνοθέτης λοιπόν είδε όλες τις υποψήφιες ταινίες (μέχρι και όλα τα μικρού μήκους), όπως κάθε υπεύθυνο μέλος της Ακαδημίας οφείλει, και μοιράζεται μαζί μας απροκάλυπτα, ωμά, χωρίς φόβο και πάθος, τις politically incorrect απόψεις, τα ξεκαρδιστικά σχόλιά του και τις ψήφους του. «Τα στούντιο έχουν ξεφύγει με το promotion. Ελαβα ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς από τις ταινίες - βιβλία, βιβλία μαγειρικής, προφυλακτικά ''Lincoln''! Τι γελοιότητες Θεέ μου..» λέει με τον σαρκασμό που θα διαπιστώσετε σε λίγο ότι κατέχει.

Εμείς θα σας μεταφέρουμε πώς σχολίασε τους υποψηφίους αναλυτικά στις κυριότερες κατηγορίες. Σε πολλά διαφωνούμε, σε κάποια διαφωνούμε τόσο που θέλουμε να τον σκοτώσουμε, σε άλλα συμφωνούμε μερικώς, σε άλλα απολύτως. Σε όλα όμως γελάσαμε με την καρδιά μας...

sallyΗ Σάλι Φιλντ δεν το αξίζει - είναι πολύ ενοχλητική και 20 χρόνια μεγαλύτερη του ρόλου.

ΟΣΚΑΡ Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

«Πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία. Τζάκι Γουίβερ; Ούτε ξέρω τι δουλειά έχει αυτή στην πεντάδα. Επίσης, η Ελεν Χαντ είναι Α' ρόλος. Η Σάλι Φιλντ δεν το αξίζει - δεν βρήκα ούτε μία στιγμή της ερμηνείας της εξαιρετική. Παίζει έναν ενοχλητικό χαρακτήρα, η ίδια είναι πολύ ενοχλητική και επιπλέον και 20 χρόνια μεγαλύτερη του ρόλου. Η Εϊμι Ανταμς θα βρεθεί ξανά υποψήφια καμιά 20αριά φορές στο μέλλον, αλλά φέτος ο ρόλος της ήταν μηδαμινός. Οπότε ξεμένουμε με την Αν Χάθαγουεϊ, η οποία θα κερδίσει γιατί σε κάνει να κλαις. Τη βρίσκω ιδιαίτερα ικανή - δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εξοντώσει τον ανταγωνισμό, τραγουδώντας ένα κομμάτι. Ταυτόχρονα, στην ταινία υπήρξαν πολλά κομμάτια που τα... εξόντωσαν κυριολεκτικά ο Χιου Τζάκμαν κι ο Ράσελ Κρόου...»

qΔεν μπορώ να ψηφίσω κάποιον που δεν μπορώ να προφέρω το όνομά του. Κουαβ..; Κουαβανζ; Κιζενέι;

ΟΣΚΑΡ Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

«Παρακολουθώντας την πρώτη ώρα του «Impossible» σκεφτόμουν ότι η Ναόμι Γουότς είναι αδύνατον να χάσει, αλλά τελικά ο χαρακτήρας της δεν εξελίσσεται ποτέ και εκείνη εξαφανίζεται για μεγάλα κομμάτια της ταινίας - οπότε δεν μπορώ να την ψηφίσω. Επίσης δεν μπορώ να ψηφίσω κάποιον που δεν μπορώ να προφέρω το όνομά του. Κουαβ..; Κουαβανζ; Κιζενέι; Οι γονείς σου σε καταδίκασαν δίνοντάς σου αυτό το όνομα, Κουαβανζανέι Γουόλις. Η αλήθεια είναι ότι έδωσε μία πολύ γλυκιά ερμηνεία για 9χρονο κορίτσι, αλλά παραμένει ανώριμη. Εχω σκηνοθετήσει παιδιά, πρέπει να γύρισαν εκατοντάδες λήψεις και να κράτησαν τις καλύτερες. Ημουν στο όριο να ψηφίσω την Τζένιφερ Λόρενς, αλλά έχασε την ψήφο μου μετά το σκετς της στο Saturday Night Live. Το βρήκα κακιασμένο και ανώριμο. Για μένα λοιπόν η απόφαση είναι μεταξύ της Τζέσικα Τσαστέιν και της Εμανουέλ Ριβά. Δεν μου άρεσε το «Amour», αλλά πιστεύω ότι η Ριβά ήταν εκπληκτική. Η Τσαστέιν ήταν φανταστική στο «Zero Dark Thirty», είναι μία μεγάλη ηθοποιός και στο μέλλον θα κερδίσει 10 Οσκαρ. Ομως η Εμανουέλ Ριβά μπορεί να μην ζήσει για μία ακόμα οσκαρική υποψηφιότητα, οπότε ψηφίζω Ριβά!»

tommyΟ Τόμι Λι Τζόουνς... πόσο ξινός άνθρωπος Θεέ μου!

ΟΣΚΑΡ Β' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

«Πετάω εκτός τον Κριστόφ Βαλτζ γιατί πρόκειται για φάουλ υποψηφιότητα - είναι πρωταγωνιστής μαζί με τον Τζέιμι Φοξ, είναι τόσο άδικο να τον βάζουν ανάμεσα σε άλλους που είχαν πραγματικά β' ρόλους. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν απλά... ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο! Ναι έχει μία σκηνή που κλαίει, αλλά δεν φτάνει. Ο Αλαν Αρκιν για το «Argo» είναι αστείο έτσι; Είμαι σοκαρισμένος με αυτή την υποψηφιότητα! Ο Τόμι Λι Τζόουνς... πόσο ξινός άνθρωπος Θεέ μου- όλα αυτά τα μούτρα στις Χρυσές Σφαίρες! Σας το λέω: κανείς δεν τον χωνεύει στο Χόλιγουντ. Οπότε καταλήγω στον Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, ο οποίος ήταν μαγικός στο «The Master». Αυτή είναι μία αυθεντική ερμηνεία. Τώρα κάποιος θα μπορούσε να πει ότι και αυτός ο ρόλος είναι πρωταγωνιστικός, αλλά αν μετρήσει χρονικές διάρκειες η ταινία ανήκει στον Χοακίν Φίνιξ...»

hughΟ Χιου Τζάκμαν ήταν απαίσιος σε πάρα πολλά από τα τραγούδια των «Αθλίων», τα σκότωσε κυριολεκτικά...

ΟΣΚΑΡ Α' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

«Θα σοκαριστώ αν ο Ντάνιελ Ντέι Λούις δεν καταλήξει με 80% των ψήφων. Ο κόσμος τον σέβεται, όπως σέβεται και τον ήρωα που ερμήνευσε. Στοιχηματίζω ότι κανένας άλλος από τους υποψήφιους της πεντάδας δεν θα ετοιμάσει ευχαριστήριο λόγο. Για τον Μπράντλεϊ Κούπερ, η υποψηφιότητα είναι το βραβείο του. Ο Χιου Τζάκμαν ήταν απαίσιος σε πάρα πολλά από τα τραγούδια στους «Αθλιους», γενικά πιστεύω ότι το ότι τραγούδησαν ζωντανά τα κομμάτια έβλαψε την ταινία, γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον παίζει έναν αλκοολικό, έναν χρήστη, πολύ δύσκολος ρόλος, δίνει μία εξαιρετική ερμηνεία, αλλά είναι τυπικός Ντένζελ κι έχει ήδη κερδίσει δύο φορές. Οπότε θα το δώσω στον Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος με το «Master» έδωσε την ερμηνεία της καριέρας του....»

argo«Επιχείρηση: Argo»; Πολύ κακό για το απόλυτο τίποτα...

ΟΣΚΑΡ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

«Είναι μία αρκετά δυνατή κατηγορία, αλλά γέρνω προς το μέρος της «Ζωής του Πι», γιατί όλοι πιστεύαμε ότι είναι ένα βιβλίο αδύνατον να μεταφερθεί σεναριακά. Κι όμως ο Ντέιβιντ Μαγκί βρήκε μία ιδέα να το στηρίξει που ήταν πιστή στο βιβλίο, αλλά κι αρκετά δομημένη κινηματογραφικά. Το σενάριο του «Lincoln» μοιάζει λίγο παραπάνω από ό,τι θα ήθελα με μάθημα Ιστορίας και μ' ένα υπερβολικό τέλος - κάτι που συναντά κανείς σε όλες τις ταινίες του Σπίλμπεργκ. Ο «Οδηγός Αισιοδοξίας» έχει ένα καλό σενάριο, αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Το «Argo» είναι πολύ κακό για το απόλυτο τίποτα! Αφηγείται μία έξυπνη ιστορία, αλλά ως σενάριο δεν έχει τίποτα το έξυπνο. Και τέλος δεν κατάλαβα Χριστό από τα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου». Μέχρι κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ούτε συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για διασκευασμένο κιόλας σενάριο!»

amour«Amour»; Υπάρχει κι ένα όριο στο πόσο μπορώ να παρακολουθώ στην οθόνη να ξεσκατώνουν γέροντες...

ΟΣΚΑΡ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

«Πετάω έξω το «Amour», αμέσως. Δεν είναι πραγματικό σενάριο το να παρακολουθούμε μία γυναίκα να πεθαίνει και επιπλέον με έκανε σκατά. Επίσης, υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορώ να παρακολουθώ στην οθόνη να ξεσκατώνουν γέροντες. Το «Django»; Αν ο Ταραντίνο δεν είχε ξανακάνει ταινία και αυτό ήταν το πρώτο σενάριο που έγραφε, θα το σκεφτόμουν. Ομως έχει κάνει την ίδια ταινία 8 φορές. Το «Moonrise Kingdom»; Γούστα είναι αυτά, αλλά δεν μου αρέσουν οι ταινίες του τύπου. Το «Flight» προσφέρει μία άλλη ματιά στον εθισμό, κάτι που δεν έχουμε δει. Ομως το «Zero Dark Thirty» του Μαρκ Μπόαλ είναι εξαιρετικό, με πάρα πολύ καλές στιγμές και μεγάλη ένταση. Επίσης, όλος αυτή η διαμάχη για τα βασανιστήρια είναι μαλακίες. Γνωρίζοντας ότι θα χάσει στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, θέλω να το σπρώξω εδώ, να του δώσω ένα βραβεία ως «συγγνώμη»...»

zeroΑυτή θα ψήφιζα!

ΟΣΚΑΡ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

«Την Μπίγκελοου θα ψήφιζα - εκείνη ψήφισα στις υποψηφιότητα και τον Αφλεκ. Ο «Οδηγός Αισιοδοξίας» βασίζεται στο σενάριό του, όχι στη σκηνοθεσία. Αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι χρειάστηκε ένας Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για να καταλάβουμε ότι ο Μπράντλεϊ Κούπερ μπορεί να παίξει. «Η Ζωή του Πι» είναι εξαιρετικά σκηνοθετημένη, απίστευτα καλοδουλεμένη αλλά με τσάντισε όλο αυτό το θρησκευτικό μήνυμα. «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου»; Ξέρω πολλούς που τους άρεσε, αλλά εμένα με έπιασε ναυτία και βαρεμάρα. Το «Amour» είναι ταινία ηθοποιών κι ο Μίκαελ Χάνεκε με έχει εκνευρίσει με τον μισανθρωπισμό του. Μισεί τους ανθρώπους και τυχαίνει να είμαι άνθρωπος και δεν του το επιτρέπω! Οπότε ξεμένουμε με τον «Lincoln», το οποίο δεν νιώθω ότι είναι το καλύτερα σκηνοθετημένο φιλμ της χρονιάς - δεν παρουσιάζει τίποτα το πρωτοποριακό. Αλλά ο Σπίλμπεργκ σεβάστηκε το θέμα του και καθοδήγησε κάπως διαφορετικά τον Ντάνιελ Ντέι Λούις. Επίσης ο Στίβεν αξίζει ένα Οσκαρ κάθε 10 χρόνια - από σεβασμό για όσα έχει προσφέρει στο Χόλιγουντ!»

django«Django: O Τιμωρός» - διασκεδαστική ταινία, αλλά βασικά είναι σαν να παρακολουθείς τον Ταραντίνο να αυνανίζεται για 3 ώρες...

ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

«Με το σύστημα βαθμολόγησης από το 9 προς το 1, θα έβαζα το «Amour» στο 9 γιατί είμαι πολύ τσαντισμένος με την ταινία. Στο 8 «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» γιατί δεν κατάλαβα Χριστό. Τους «Αθλιους» στο 7 - όχι μόνο γιατί είναι η πιο απογοητευτική ταινία της χρονιάς, αλλά γιατί είναι η πιο απογοητευτική ταινία της δεκαετίας! Στο 6 τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» γιατί είναι ένα χλιαρό ταινιάκι. Στο 5 το «Django» - διασκεδαστική ταινία, αλλά βασικά είναι σαν να παρακολουθείς τον Ταραντίνο να αυνανίζεται για 3 ώρες. Στο 4 τη «Ζωή του Πι» γιατί είναι μία μοναδική ταινία που απαιτεί την προσοχή σου μέχρι το τέλος. Το «Argo» έχει την 3η θέση στην καρδιά μου, αλλά δε θέλω να κερδίσει, μου τη σπάει που έχει μπει στον αυτόματο πιλότο να κερδίσει και θα κερδίσει για όλους τους λάθος λόγους. Στη 2η θέση το «Lincoln» - βαρεμάρα, αλλά ταινία Σπίλμπεργκ. Το «Zero Dark Thirty» είναι το νούμερο 1 για μένα.»

ballotΜπουυυ στον Χάνεκε, καρδούλες στην Αν Χάθαγουεϊ...

Oι οσκαρικές προβλέψεις του Flix:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση των Οσκαρ από τη Νova στις 3.30 ώρα Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα ξημερώματα.

Tags: Oscars 2013