Buzz

«Obama in Asheville»: ο Τζέιμς Φράνκο γράφει ένα ποίημα για τον Πρόεδρο της Αμερικής

στα 10

Κάποιος να τον σταματήσει. Ο ηθοποιός, εικαστικός, σκηνοθέτης, παραγωγός και ... ποιητής Τζέιμς Φράνκο, έγραψε ένα ποίημα για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα. Διαβάστε με δική σας ευθύνη.

«Obama in Asheville»: ο Τζέιμς Φράνκο γράφει ένα ποίημα για τον Πρόεδρο της Αμερικής

Εχει masters από το πανεπιστήμιο Columbia, διδάσκει στο UCLA, κάνει έρευνα για το PhD στο Yale, εκδίδει βιβλία με διηγήματα, τα έργα του σε γκαλερί και στο Βερολίνο θα δούμε την δική του οπτική στο «Ψωνιστήρι» του Φρίντκιν με τίτλο «Interior, Leather Bar».

Κι αν υπάρχουν κάποιοι τελευταίοι που τον θεωρούσαν απλά ηθοποιό, ο Τζέιμς Φράνκο έχει κι απάντηση: «δεν είμαι ηθοποιός, είμαι μαθητής και εκπαιδεύω τον εαυτό μου».

Ο ανήσυχος 34χρονος πολυσχιδής καλλιτέχνης λοιπόν έχει ένα τελευταίο πόνημα κι αυτό είναι ποίημα. Το έγραψε για να το αφιερώσει στον Πρόεδρό του, Μπαράκ Ομπάμα, την ημέρα του εορτασμού της Ορκομωσίας του για τη 2η θητεία του.

Την είδηση έβγαλε η Guardian μ' ένα χιουμοριστικό κείμενο που στον πρόλογό του ξεκαθαρίζει: «θα θέλατε να πιστέψετε ότι μπερδέψαμε τον Τζέιμς Φράνκο με τον βραβευμένο λατίνο ποιητή Ρόμπερτ Μπλάνκο, ο οποίος όντως διάβασε ένα ποίημα του στην ορκωμοσία. Αλλά... όχι».

Ο Φράνκο όντως έγραψε κι αυτός με τη σειρά του ένα ποίημα για την περίπτωση και το ονόμασε «Obama in Asheville» (Ο Ομπάμα στο Ασβιλ της Ν. Καρολάινα). Εξηγεί ότι το Ασβιλ ήταν η γενέτειρα του Τόμας Γουλφ και η κατοικία του Σκοτ Φιτζέραλντ.

Για ολόκληρο το ποίημα (είναι αυτό το ίδιο το ποίημα ή μία εισαγωγή παραλήρημα σ' ένα ποίημα που δεν ακούμε ποτέ;), δείτε τον να το «απαγγέλλει» στην κάμερα του υπολογιστή του με τον γνωστό ενθουσιασμό που ... παρουσίασε και τα Οσκαρ!


Περισσότερα για τον Τζέιμς Φράνκο: