Buzz

Τζέιμς Φράνκο: Drag without a cause...

στα 10

Ο Τζέιμς Φράνκο εμπνέεται από τον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία» και φωτογραφίζεται από τον Τέρι Ρίτσαρντσον ως... drag queen. Δείτε τις φωτογραφίες.

Τζέιμς Φράνκο: Drag without a cause...

Μία σειρά από φωτογραφίες με τίτλο «Rebel» παρουσίασε ο Τζέιμς Φράνκο στην έκθεσή του στην γκαλερί JF Chen Antiques που άνοιξε χθες (Σάββατο 12 Μαΐου) στο Λος Αντζελες.

Οι φωτογραφίες που φέρουν την υπογραφή του εκκεντρικού Τέρι Ρίτσαρντσον είναι πορτρέτα του ίδιου του Φράνκο σε drag αμφίεση, εμπνευσμένες από τον Τζέιμς Ντιν και συγκεκριμένα από τον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία». Φωτογράφος και μοντέλο έστησαν την έκθεση έχοντας ως μοντέλο το διάσημο ξενοδοχείο «Chateau Marmont» (όπου διέμενε ο Νίκολας Ρέι και οι ηθοποιοί του στα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας): κάθε "δωμάτιο" είχε κι ένα διαφορετικό installation.

Οι φωτογραφίες δεν είναι καινούργιες - η φωτογράφηση είχε γίνει ένα χρόνο πριν για το εξώφυλλο και το κεντρικό θέμα του trans περιοδικού «Candy» (για το χειμερινό τεύχος του 2011).

«Ανακάλυψα τις ταινίες του Τζέιμς Ντιν όταν ήμουν παιδί» δήλωσε ο Φράνκο. Θυμάμαι να κάνουμε κόντρες με τα ποδήλατα με τους φίλους μου στις υπόγειες διαβάσεις της λεωφόρου Palo Alto και να τους ζητάω να τις αναπαραστήσουμε σαν τις κόντρες της ταινίας του "Επαναστάτη Χωρίς Αιτία". Είναι μία από τις πιο cool μου αναμνήσεις... ».

Διαβάστε περισσότερα για την ιδέα του Φράνκο για την αναπαράσταση του Rebel Without a Cause in drag εδώ.