Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Τζέιμς Φράνκο είναι kinky!

στα 10

Μπορεί ο Τζέιμς Φράνκο να βρίσκεται στο Φεστιβάλ του Sundance για την πρεμιέρα του «Interior, Leather Bar», του άτυπου ριμέικ πάνω στο «Ψωνιστήρι» του Γουίλιαμ Φρίντκιν. Υπογράφει, όμως και ως παραγωγός το ντοκιμαντέρ «Kink» που εξερευνά τα άδυτα της σαδομαζοχιστικής βιομηχανίας πορνό. Διαβάστε λεπτομέρειες και δείτε το τρέιλερ - με δική σας ευθύνη!

Ο Τζέιμς Φράνκο είναι kinky!

Μπάινοντας στα άδυτα του kink.com, του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού site σαδομαζοχιστικής πορνογραφίας, η διευθύντρια φωτογραφίας και σκηνοθέτις Κριστίνα Βόρος και ο Τζέιμς Φράνκο στο ρόλο του παραγωγού, εξερευνούν έναν, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, «συναρπαστικό και συχνά παρεξηγημένο σύμπαν και ταυτόχρονα μια ομάδα έξυπνων, χαρισματικών ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν».

«Πιστεύω πως με κάθε ντοκιμαντέρ, ο δημιουργός του πρέπει να αντισταθεί στο να εκφράσει την προσωπική του γνώμη και να αφήσει το υλικό να μιλήσει μόνο του», δηλώνει η Κριστίνα Βόρος. «Επρεπε να αφήσω τις αναστολές μου στην πόρτα και να παραδεχθώ πως όλα όσα ήξερα για αυτήν την πλευρά της πορνοβιομηχανίας ήταν όσα είχα δει στις ταινίες που παράγει. Δεν είχα ποτέ βρεθεί στα παρασκήνια και δεν είχα ιδέα τι θα έβρισκα εκεί. Επρεπε λοιπόν να ξεπεράσω τους φόβους μου, τόσο σε σχέση με το τι σημαίνει να εισβάλλεις κάπου που δεν νιώθεις οικεία όσο και το τι σημαίνει για μένα ως κινηματογραφίστρια και γυναίκα να ρίξω φως σε ένα τόσο δύσκολο θέμα. Με αυτήν την ταινία θέλω να ξεκινήσω ένα διάλογο. Είτε αγαπάς είτε σιχαίνεσαι το πορνό, είτε το καταναλώνεις είτε το καταδικάζεις, διαθέτει μια ισχυρή θέση στην κουλτούρα μας. Και μου είχε φανεί περίεργο πως μια τόσο κερδοφόρα βιομηχανία είχε μείνει στο περιθώριο. Η πορνογραφία έχει τη δική της δύναμη και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της δύναμης βρίσκεται στην ιδέα πως όλα όσα βλέπεις είναι αληθινά. Αλλά δεν είναι. Είναι μια φαντασίωση. Αλλά οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτήν είναι αληθινοί.»

Πραγμα που μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα από το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Sundance: ενα αστείο, σκληρό και αποκαλυπτικό οδοιπορικό στο fetish και τη λειτουργία του στο φαντασιωσικό του Δυτικού Πολιτισμού.

Η Βόρος, ουγγρικής καταγωγής, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον Τζέιμς Φράνκο, αφού υπήρξε διευθύντρια φωτογραφίας και στο «Broken Tower» αλλά και το «Sal», ενώ μαζί του ετοιμάζει ακόμη τα επερχόμενα «Child of God» και «As I Lay Dying» σε σκηνοθεσία ξανά του Φράνκο. Η Βόρος σκηνοθέτησε το πρώτο της ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Ladies» το 2007, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και κερδίζοντας διακρίσεις σε όλον τον κόσμο.

Οσο για τον Τζέιμς Φράνκο, συνεχίζει απτόητος να εξερευνά πεδία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που βρίσκονταν στην αφάνεια, έχοντας ήδη κερδίσει προ πολλού τον τίτλο του πιο queer σκηνοθέτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στο Φεστιβάλ του Sundance βρίσκεται για το «Interior, Leather Bar», ένα υβρίδιο ριμέικ πάνω στο «Ψωνιστήρι» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, για το «Kink» αλλά και για το «Lovelace», την ιστορία του θρυλικού πορνό «To Bαθύ Λαρύγγι» στο οποίο συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Αμάντα Σάιφριντ (διαβάστε περισσότερα εδώ. Επίσης ο Φράνκο αποκάλυψε πως ένα από τα δεκάδες επόμενα πρότζεκτς του είναι το «Βeautiful People», η ιστορία του Τζέι Σέμπρινγκ, ενός διάσημου κομμωτή των σταρς την δεκαετία του '60 ο οποίος δολοφονήθηκε από την ομάδα του Τσαρλς Μάνσον.

Δείτε - με προσοχή - παρακάτω το τρέιλερ του «Kink»:


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ του Sundance που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Παρκ Σίτι της Γιούτα και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιανουαρίου.