Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Τζέιμς Φράνκο προκαλεί στην Ακαδημία να τον f*cking ψηφίσουν για Οσκαρ!

στα 10

Η καταχώρηση του «Spring Breakers» του Χάρμονι Κορίν για την οσκαρική κούρσα σοκάρει τα αμερικανικά έντυπα. «Consider this sh*t» ζητάει από τα μέλη της Ακαδημίας. Κι αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Τζέιμς Φράνκο για Β' Ανδρικό...

Ο Τζέιμς Φράνκο προκαλεί στην Ακαδημία να τον f*cking ψηφίσουν για Οσκαρ!

Eνα χρόνο πριν είχαμε δει το «Spring Breakers» στη Βενετία, να που μας απασχολεί ξανά. Κυκλοφορώντας μέσα στο 2013, η πιο «γυαλιστερή» όσο και διεστραμμένη, αθώα και βρώμικη νέα πρόκληση του Χάρμονι Κορίν πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει στην οσκαρική κούρσα και ξεκίνησε την καμπάνια της. Μόνο που οι καταχωρήσεις της στα κινηματογραφικά περιοδικά δε θα μπορούσαν παρά να συνεχίζουν το politically incorrect ύφος της ταινίας.

Το τυπικό «For Your Consideration» λοιπόν αντικαταστάθηκε με το «Consider this sh*t» στη φωτογραφία προώθησης, καθώς κάτι τέτοιο θα έλεγε κι ο Αλιεν, ο gangsta χαρακτήρας του Τζέιμς Φράνκο που οι παραγωγοί προτείνουν ως υποψήφιο για το Οσκαρ Β' Ανδρικού.

Ενα quote του Σκοτ Φούντας από τη «Village Voice» επαινεί την ερμηνεία «μεθόδου με έμφαση στη... μεθ(μφεταμίνη)» κι ο Φράνκο ποζάρει ανάμεσα στα κορίτσια κρατώντας αντί για τα δύο όπλα του Αλιεν, δύο οσκαρικά αγαλματάκια.

1

να και μια δεύτερη καταχώρηση στην καμπάνια του

1

Εκπρόσωπος της εταιρίας που ανέλαβε την προώθηση του Φράνκο εξηγεί: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κατασκευάσουμε μία καμπάνια βασισμένη πάνω στον Αλιεν. Ο στόχος μας είναι να βρούμε τρόπους να σπρώξουμε την υποψηφιότητά του σε όλη τη διάρκεια της κούρσας των βραβείων, βασιζόμενοι στο ύφος και το θέμα της ταινίας. Ο Τζέιμς Φράνκο έπλασε έναν χαρακτήρα τόσο ξεχωριστό που του αξίζει αναγνώριση. »

Τι είχαμε γράψει στο Flix:

Γεμάτο ποπ αναφορές, κλέβοντας και μαζί κοροϊδεύοντας την εικονογραφία του MTV και των ραπ βίντεοκλίπ, το φιλμ θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη εκδοχή των exploitation φιλμ του Ρας Μάγιερ, με μια μεγαλύτερη δόση μελαγχολίας. Γυαλιστερό και σέξι, αστείο και συχνά κοροϊδευτικό, μοιάζει την ίδια στιγμή με καρικατούρα ενός genre film με «κορίτσια και όπλα». Ο Κορίν στήνει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα «γυαλιστερή» αλλά και λίγο διεστραμμένη, αθώα και βρώμικη, κινηματογραφώντας με θέρμη μια ιστορία που κινείται συνεχώς (χωρίς όμως να πηγαίνει πουθενά γρήγορα), αφήνοντας το στακάτο μοντάζ να χτίσει την ένταση που η ταινία απαιτεί για να λειτουργήσει και τον απαραίτητο χώρο στον Τζέιμς Φράνκο, αγνώριστο κάτω από τα dreadlocks και τα χρυσά δόντια του ράπερ, να δώσει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του «Spring Breakers» εδώ.

Οπότε τι λέτε; Εχει πιθανότητες;

Περισσότερα για το «Spring Breakers»: