Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2012: O Τζέιμς Φράνκο, οι πριγκίπισσες της Disney και η μεγάλη φαντασίωση του Χάρμονι Κορίν!

στα 10

Σύσσωμο το καστ του «Spring Breakers» συνόδεψε τον Χάρμονι Κορίν σε μια συνέντευξη Τύπου που αποδείχθηκε λιγότερο προκλητική από την ταινία του, αλλά το ίδιο fun και απενοχοποιημένη.

Βενετία 2012: O Τζέιμς Φράνκο, οι πριγκίπισσες της Disney και η μεγάλη φαντασίωση του Χάρμονι Κορίν!
Βανέσα Χάτζενς, Σελένα Γκομέζ, Ρέιτσελ Κορίν, Ασλεϊ Μπένσον, Τζέιμς Φράνκο, Χάρμονι Κορίν

Τα κορίτσια του «Spring Breakers» έφτασαν στη Βενετία με την ίδια ακριβώς διάθεση που πρωταγωνιστούν στην ταινία του Χάρμονι Κοριν: σαν μόλις να έκαναν μια σκανταλιά για την οποία δεν θα τις τιμωρήσει κανείς (διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία).

Το ίδιο και ο Χάρμονι Κορίν, που έφτασε στο Φεστιβάλ, με την ικανοποίηση πως η ταινία του διαβρώνει οριστικά και αμετάκλητα το image του Disney Channel και επιλέον γιατί μετά τη χθεσινή δημοσιογραφική προβολή της, παραμένει το πιο fun, απενοχοποιημένο και σέξι πράγμα που συνέβη φέτος στη Βενετία.

Ολοι μαζί, η Ασλεϊ Μπένσον (γνωστή από το τηλεοπτικό «Pretty Little Liars»), η Ρέιτσελ Κορίν (σύζυγος του Χάρμονι Κορίν), οι δύο πριγκίπισσες του Disney Channel, Βανέσα Χάτζενς και Σελένα Γκομέζ, ο Τζέιμς Φράνκο και φυσικά ο Χάρμονι Κορίν, βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του «Spring Breakers» μιλώντας για τη γενιά του MTV, την εικόνα των δύο κοριτσιών του Disney Channel, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν για πάντα τη μερίδα των φανατικών θαυμαστών τους και το αμερικάνικο όνειρο. Τιμώντας δεόντως - όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο - την Μπρίτνεϊ Σπίαρς!

Ο Χάρμονι Κορίν μιλάει για την επιλογή των κοριτσιών του Disney Channel και τη σχέση του «Spring Breakers» με τις προηγούμενες ταινίες του.

To «Spring Breakers» είναι μια συνέχεια - τουλάχιστον ως προς το θέμα της - στις ταινίες που έχω κάνει και αφορούν τους νέους της Αμερικής, με χαρακτήρες που όπως πάντοτε πρέπει να με ελκύουν και να με ενδιαφέρουν. Η κουλτούρα του «Spring Break» είναι κάτι που με ενδιέφερε εδώ και καιρό και νομίζω πως οι χαρακτήρες των κοριτσιών και του Τζέιμς Φράνκο είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα των ανθρώπων που θα συναντήσει κανείς αν βρεθεί εκεί. Ολα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που είχα δει κάποτε, μια κοπέλα που φορούσε μπικίνι, κρατούσε όπλο και είχε καλυμμένο το πρόσωπο της. Το μπικίνι με οδήγησε στο spring break όπου όλα τα κορίτσια κυκλοφορούν μόνο με το μπικίνι τους. Και κάπως έτσι άρχισα να χτίζω μια ιστορία γύρω από αυτό. Απαντώντας στην ερώτηση τι θα γινόταν αν αυτό το κορίτσι υπήρχε στην πραγματικότητα...

Φυσικά και διάλεξα τα κορίτσια επίτηδες. Ηταν για μένα ένα όνειρο. Μια φαντασίωση που έγινε πραγματικότητα. Τις διάλεξα ακριβώς επειδή δεν ανήκουν σε αυτήν την κουλτούρα και η εμπειρία του να βρεθούν σε καταστάσεις που κανείς δεν έχει συνηθίσει να τις βλέπει, ήταν απλά συναρπαστικό.»

selena Σελένα Γκομέζ

Η Σελένα Γκομέζ μιλάει για το ρίσκο του να παίξει στο «Spring Breakers», προδίδοντας τους θαυμαστές της που την λατρεύουν από τη θητεία της στο Disney Channel.

Ξέρω πως προέρχομαι από το Disney Channel (σ.σ. η Γκομέζ, κορίτσι του Τζάστιν Μπίμπερ, υπήρξε μια από τις πλέον επιτυχημένες ηθοποιούς του Disney Channel, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές σειρές με σημαντικότερη το «Wizards of Waverly Place») και πως οι νεότεροι θαυμαστές μου θα βρουν την επιλογή μου να παίξω σε αυτήν την ταινία περίεργη. Ισως θα είναι μέχρι και σοκαριστικό, αλλά για μένα ήταν καλό το ότι το έκανα. Είναι για μένα μια ευκαιρία να μεγαλώσω. Κάνω τα πάντα για τους θαυμαστές μου - και το ξέρουν και τους ευχαριστώ γι' αυτό - αλλά αυτή τη φορά είπα να κάνω κάτι για μένα!»

Ο Τζέιμς Φράνκο μιλάει για τη συνεργασία του με τα κορίτσια στις δύσκολες γυμνές σκηνές και για την ερμηνεία του στο «Everytime» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Τα κορίτσια ήταν όλα υπέροχα. Εφτασα στο γύρισμα κάπου στη μέση, ενώ τα κορίτσια είχαν ήδη γυρίσει μερικές εβδομάδες και ήταν τελείως μέσα στην ταινία. Νομίζω πως όλοι περιμέναμε χρόνια να παίξουμε σε μια τέτοια ταινία. Δύσκολο; Καθόλου. Μάλλον εύκολο και με τόση πλάκα! Οι θαυμαστές των κοριτσιών από τη Disney θα το λατρέψουν!

Μια από τις σημαντικότερες αναφορές της ταινίας ήταν φυσικά η Μπρίτνεϊ Σπίαρς: τα τραγούδια της, τα video clip της, το στιλ της. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο από ένα αυτούσιο τραγούδι της μέσα στο φιλμ. Να δανειστούμε από την κουλτούρα της και να την φέρουμε κοντά στον κόσμο των ηρώων. Εκανα εξάσκηση πριν τραγουδήσω - αλλά δεν είμαι τόσο καλός όσο η Μπρίτνεϊ. Με βοήθησαν όμως τα κορίτσια...

O Xάρμονι Κορίν μιλάει για την κουλτούρα του MTV και πόσο επηρέασε το «Spring Breakers».

Είναι αλήθεια πως η ταινία μοιάζει σαν ένα μουσικό βίντεο για το MTV. Ηθελα να κάνω μια ταινία σε αυτό το στιλ, με αυτήν την κίνηση και χρησιμοποιώντας ρευστή αφήγηση, ελάχιστο διάλογο. Ηθελα να μοιάζει με μια εμπειρία που περισσότερο την αισθάνεσαι, μια επίθεση εικόνων και ήχων. Ενα ποπ ποίημα. Η ταινία μιλάει για μια νέα γενιά. Μια γενιά που κατηγορείται ότι δεν έχει ψυχή. Μια γενιά που μεγαλώνει μπροστά στο youtube, παίζοντας video games. Ξέρετε, η απόσταση του να κάνεις τελικά αυτά που βλέπεις στην οθόνη σου δεν είναι και τόσο μεγάλη.

2 Βανέσα Χάτζενς, Σελένα Γκομέζ, Ρέιτσελ Κορίν, Ασλεϊ Μπένσον

Η Βανέσα Χάτζενς μιλάει για τα κορίτσια του «Spring Breakers» και πώς αυτά παίρνουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους.

Αυτά τα κορίτσια ξέρουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γοητεία τους για να πετύχουν τα πάντα. Και επίσης ξέρουν πως αυτή είναι η στιγμή τους. Κάτι που δεν θα μπορέσουν να ξαναζήσουν ποτέ. Οπότε είναι αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τα άκρα. Δεν ξέρω αν φαίνεται άλλα ήταν τόσο ωραία στα γρυσίματα. Περάσαμε τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μας.

Ο Χάρμονι Κορίν μιλάει για τις αντιδράσεις που θα έχει η ταινία από μερίδα συντηρητικών.

Κάνεις ταινίες για να κάνεις αυτό που εσύ θεωρείς καλύτερο. Για να πεις κάτι αληθινό. Κάτι που θα αντέξει στο χρόνο. Τα έδωσα όλα για αυτήν την ταινία. Και όπως ξέρετε δεν έκανα ποτέ ταινίες για να αρέσουν σε όλους. Η ταινία δεν έχει τίποτα να αποδείξει, όπως τίποτα δεν έχω να αποδείξω κι εγώ. Κάποιοι θα θυμώσουν, κάποιοι θα τη λατρέψουν. Ολες οι αντιδράσεις μου φαίνονται... τέλειες!

Διαβάστε τα πάντα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix!