Buzz

Ο Τομ Κρουζ είναι ο «Jack Reacher»

στα 10

Το «Rock of Ages» είναι στις αίθουσες. Ενώ εκείνος βρίσκεται στην Ισλανδία γυρίζοντας το «Oblivion». Κι εν τω μεταξύ βλέπουμε τo πρώτο τρέιλερ από την επόμενη ταινία του το «Jack Reacher». Και η Κέιτι Χολμς τον χώρισε. Και έγινε και πενήντα ετών... Η ζωή είναι τόσο γεμάτη, όταν είσαι ο Τομ Κρουζ!

Ο Τομ Κρουζ είναι ο «Jack Reacher»

Αλλαξε τίτλο από «One Shot» όπως ονομαζόταν το βιβλίο του Λι Τσάιλντς στο οποίο βασίζεται, σε κάτι που μοιάζει πολύ πιο πιθανό να γεννήσει σίκουελ.

Η ιστορία του, είναι αυτή ενός πρώην στρατιωτικού που κυνηγά έναν παρανοϊκό ελεύθερο σκοπευτή, που σκοτώνει αθώους. Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφος του «Συνήθεις Υποπτοι», του «Mission: Impossible – Ghost Protocol» και του «Τουρίστα», το φιλμ θέλει να μας γνωρίσει έναν χαρακτήρα που είναι πιο περίπλοκος από έναν απλό «ήρωα».

Ο Κρίστοφερ ΜακΚουάρι λέει ότι ο χαρακτήρας του, μοναχικός και εσωστρεφής «δεν έχει κανένα είδους άγχος. Είναι ελεύθερος από όλες τις ανοησίες που συνθέτουν την δική μας καθημερινότητα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν έχει καθόλου αποσκευές».

Το μόνο του απόκτημα είναι το αυτοκίνητό του, μια κόκκινη Chevelle SS με την οποία ποζάρει στη πρώτη φωτογραφία από την ταινία.

«Είναι πραγματιστής και πρακτικός. Είναι μοναχικός, αλλά δεν μπορεί να αφήσει αδιόρθωτο κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Η αίσθηση του δίκαιου που τον διακρίνει δεν του επιτρέπει να εγκαταλείψει τίποτα μέχρι να το φέρει εις πέρας. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του» λέει ο σκηνοθέτης. Κι αν λάβετε υπόψιν σας ότι εκτός από «μοναχικός» και «πραγματιστής» είναι κι ένας ικανότατος μαχητής κι αν χρειαστεί δολοφόνος, καταλαβαίνετε τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω.

Η πρώτη φωτογραφία του in character πάντως, μάλλον θα σωπάσει τους φαν του βιβλίου που διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι ο Κρουζ απέχει πολύ από το ύψος του ήρωα όπως αυτός περιγράφεται από τον Λι Τσάιλντς, κάτι που είχε κάνει τον ηθοποιό να μιλήσει γι αυτό σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του τον Απρίλιο στο CinemaCon: «Μπορεί να μην έχω το ύψος του Τζακ Ρίτσερ, αλλά ο Λι πίστεψε ότι είμαι ο σωστός άνθρωπος για να οδηγώ γρήγορα αυτοκίνητα και να τσακίζω στο ξύλο κακοποιούς στην οθόνη».

Ενας από αυτούς θα είναι και ο Βέρνερ Χέρτζογκ ο οποίος υποδύεται τον κακό στο φιλμ, σε μια μάλλον ιδιοφυή στιγμή δημιουργικού casting.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Αμερικής στις 21 Δεκεμβρίου και στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα, στις 27.

Διαβάστε περισσότερα: