Buzz

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εγκαταλείπει το σινεμά για χάρη της ... τηλεόρασης;

στα 10

Παλιότερα είχε δηλώσει ότι σταματάει το σινεμά. Λίγους μήνες μετά το πήρε πίσω. Σήμερα δηλώνει ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα από το Χόλιγουντ και εξηγεί τους λόγους γιατί η τηλεόραση είναι πλέον ένα πιο ... τολμηρό μέσο!

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εγκαταλείπει το σινεμά για χάρη της ... τηλεόρασης;

Τον μπελά του είχε βρει τότε ο Ματ Ντέιμον. Ο προσωπικός φίλος και πρωταγωνιστής του Στίβεν Σόντερμπεργκ είχε πει σε συνέντευξή του ότι ο σκηνοθέτης του είχε δηλώσει ότι μετά 2-3 προγραμματισμένες ταινίες θα σταματήσει το σινεμά. Το νέο είχε κάνει το γύρο του κόσμου, συνάδελφοι προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν ποιες ήταν αυτές οι τρεις ταινίες και μετά από ποια ακριβώς θα έβγαινε σε σύνταξη ο σκηνοθέτης που στήριξε το ανεξάρτητο σινεμά, άλλοι πανηγύριζαν με την απόσυρση καθώς τον βρίσκουν πλέον χωρίς έμπνευση. Ο ίδιος ο Σόντεμπεργκ όμως γελούσε. Σε συνεντεύξεις του (ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου της «Τιμωρού» στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου) κατηγορούσε «το μεγάλο στόμα του Ματ Ντέιμον» και πετούσε χιουμοριστικές σπόντες «όταν πίνεις παρέα μ' έναν ηθοποιό, μην περιμένεις να καταλαβαίνει τις διαφορές μεταξύ 'σκέψεων' και 'αποφάσεων'».

Να όμως που ένα χρόνο μετά, ο ίδιος πλέον, ανακοινώνει κάτι παρόμοιο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το promotion του «Magic Mike» (της ταινίας που έμοιαζε με ανέκδοτο, αλλά πήρε όμως πολύ θετικές κριτικές!) δήλωσε ότι σκέφτεται να γυρίσει ταινίες για το ΗΒΟ, αλλά και να διακόψει για λίγο την επαφή του με το Χόλιγουντ. Οι λόγοι του παραπέμπουν στην ίδια άκαμπτη στάση των στούντιο να χρηματοδοτήσουν οτιδήποτε δεν είναι σίγουρο blockbuster - κάτι το οποίο έχει κουράσει και το συζητούν ανοιχτά πλέον πολλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί (θυμηθείτε στην οσκαρική συζήτηση πώς ξεμπρόστιασε ο Τζορτζ Κλούνεϊ τα στούντιο).

«Το κινηματογραφικό κοινό της Αμερικής πάνω στο οποίο βασίζονται οι έρευνες των στούντιο δεν ενδιαφέρεται για ταινίες που προσφέρουν την οποιαδήποτε δεύτερη ανάγνωση, πραγματικά αληθινούς, περίπλοκους χαρακτήρες - τουλάχιστον όχι σε μαζικά νούμερα που να μπορούν να στηρίξουν παραγωγές ταινιών με αυτά τα χαρακτηριστικά. Νομίζω όμως ότι αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε τηλεοπτικά πρότζεκτ. Ο κόσμος παρακολουθεί και θέλει να βλέπει τέτοιες ιστορίες στην μικρή οθόνη πλέον. Δεν ξέρω αν εκεί είναι το μέλλον, αλλά είναι σίγουρα το παρόν...»

Μετά από αυτό, μία ακόμα δήλωσή του στους New York Times διαβάζεται συμπληρωματικά: «Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να πειραματιστώ με ένα άλλο είδος. Θέλω να το κάνω όσο είμαι ακόμα σε θέση και μπορώ. Αν δεν τα καταφέρω θα είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ. Αν μου τελειώσουν τα χρήματα, θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω πίσω για να κάνω ακόμα μία ''Συμμορία''...»

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής!

Δείτε φωτογραφίες και απολαύστε το trailer του «Magic Mike» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Χαζέψτε τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα του «Bitter Pill» όπου ο Σόντερμπεργκ κινηματογραφεί μία μεταμορφωμένη ξανά Ρούνεϊ Μάρα...