Industry

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι αποφασισμένος για το sequel του «Ταξιτζή»

στα 10

Παρόλο που από την ιδέα αποχωρούν και Μάρτιν Σκορσέζε και Πολ Σρέιντερ, ο are-you-talkin'-to-me Ντε Νίρο συνεχίζει να θέλει να το κάνει. Γιατί, γιατί, γιατί; Γιατί;

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι αποφασισμένος για το sequel του «Ταξιτζή»
Θάρρος, θράσος ή ξεκάθαρη αυτοκτονία; Ο Ντε Νίρο επιμένει να γυρίσει το sequel του «Ταξιτζή», ακόμα και χωρίς τον Σκορσέζε

Φήμες, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με τους εμπλεκόμενους έχουν καταγράψει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να επιμένει για το sequel του θρυλικού «Ταξιτζή» εδώ και... 15 χρόνια. Κάθε φορά, είτε ο Σκορσέζε, είτε ο Σρέιντερ, είναι και οι δύο μαζί του το απέκλειαν. «Ο Μπόμπι το πρωτοπρότεινε στον Μάρτι και σε μένα πριν από 14 χρόνια και του απάντησα αμέσως ότι ήταν η πιο ηλίθια ιδέα που έχω ακούσει ποτέ...» ομολόγησε σε μία συνέντευξή του πριν από λίγους μήνες ο Πολ Σρέιντερ. «Του είπα ότι ο χαρακτήρας πέθανε μαζί με την ταινία. Κι αυτό ήταν το τέλος...»

Ο Σκορσέζε, επίσης, δε θα ξεκινούσε ποτέ ένα τέτοιο εγχείρημα χωρίς τη συγκατάθεση του Σρέιντερ. Και σίγουρα δε θα το έκανε γνωρίζοντας ότι ο σεναριογράφος του ήταν τόσο κάθετα εναντίον της ιδέας.

1

«Οχι, όχι! Αυτή η ιδέα έπεσε στο τραπέζι και αποκλείστηκε αμέσως» δήλωσε σε μία συνέντευξή του το 2011. βέβαια, υπήρξε και η φήμη του «The Five Obstructions» / remake του «Ταξιτζή» σε συνεργασία με τον Λαρς Φον Τρίερ, όμως ο Μάρτι φρόντισε να απομακρυνθεί από κάθε σύνδεση με τον persona non grata για το Φεστιβάλ Καννών Τρίερ.

2

Δύο χρόνια αργότερα όμως κι ο Ντε Νίρο μοιάζει να επιμένει ακόμα. Παρόλο που παραδέχεται ότι η μεγαλόπρεπη ιδέα της συνεργασίας με Σκορσέζε και Σρέιντερ έχει ναυαγήσει, ο ίδιος υποστηρίζει στην Guardian ότι δεν το βάζει κάτω και θέλει να ξανασυναντήσει τον Τράβις στην μεγάλη οθόνη.

«Ναι έχω αυτή την ιδέα την οποία συζήτησα με τον Μάρτι και τον Πολ. Να το προσπαθούσαμε, να γράφαμε ένα σενάριο ή ένα treatment. Ομως εκείνοι δεν συμμεριζόντουσαν τη γνώμη μου κι όλο αυτό ναυάγησε. Ομως εγώ θα ήθελα να δω πώς μοιάζει ο ''Τράβις'' σήμερα. Υπήρχε κάτι σ' αυτόν τον τύπο που δεν μπορώ να ξεπεράσω. Ολη αυτή η οργή και η αποξένωση - αυτό που μπορεί να σου κάνει η πόλη. Ο Μάρτι κι εγώ είμαστε από την Νέα Υόρκη και ακόμα κι εμείς μπορούμε να νιώσουμε αυτή την αποξένωση...»

3

Ανησυχούμε. Γιατί δε θέλει και πολύ από έναν μεγαλομανή πιτσιρικά που πιστεύει ότι μπορεί να γράψει ιστορία με την ψηφιακή του κάμερα να πείσει έναν (ξεκάθαρα) νοσταλγό σε κρίση προχωρημένης ηλικίας ότι δε χρειάζεται τον Σκορσέζε και να κάνει το τόλμημα. Κι αυτό θα είναι από ντροπιαστικό, μέχρι ανόητα αυτοκαταστροφικό.

Εμείς προτιμάμε να κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω, και να περιμένουμε το «Ι Heard You Paint Houses», τη μαφιόζικη νέα ταινία και πρώτη συνεργασία Ντε Νίρο με τον Σκορσέζε μετά από το «Casino», στην οποία μάλιστα θα έχουν και πολύ καλή παρέα: τον Αλ Πατσίνο!

Περισσότερα για τον «Ταξιτζή»: