Buzz

O Louis C. K. πρωταγωνιστής του Γούντι Αλεν!

στα 10

Ο Γούντι Αλεν χθες ολοκλήρωσε το καστ της επερχόμενης (χωρίς τίτλο ακόμα) κωμωδίας του που θα γυρίσει σε Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη. Και δεν έχετε διαβάσει πιο ετερόκλητα ονόματα!

O Louis C. K. πρωταγωνιστής του Γούντι Αλεν!

Μετά από μήνες που διαβάζουμε τις ειδήσεις με το σταγονόμετρο για το ποιοι θα συμμετέχουν στην νέα ρομαντική κομεντί του Γούντι Αλεν που τον επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο (για πρώτη φορά μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Take the Money and Run» το 1969), σήμερα έχουμε το καστ ολοκληρωμένο και με την επίσημη επικύρωση του σκηνοθέτη.

Εκτός από αυτούς που ήδη γνωρίζαμε λοιπόν: την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Μπράντλεϊ Κούπερ που είχαν υπογράψει πρώτοι, τον Αλεκ Μπόλντγουιν που μάλλον χάρηκε την εμπειρία του «To Rome With Love» κι έμεινε και για το επόμενο, την «Happy Go Lucky» Σάλι Χόκινς που θεωρούμε ότι θα της ταιριάζει η γουντιαλενική νεύρωση γάντι - σήμερα μαθαίνουμε τους υπόλοιπους και... οι εκπλήξεις είναι πολλές.

Ο Λούις Σι Κέι, ο εξαιρετικός stand up κωμικός, ο οποίος με την προσωπική του καυστική σειρά «Luie» θέτει νέες βάσεις για την κωμωδία του 21ου αιώνα, επιλέχθηκε να πρωταγωνιστήσει - σε τι ρόλο ακριβώς θα το μάθουμε στη συνέχεια. Η ευχάριστη έκπληξη είναι να βλέπουμε τον Αλεν τόσο ενημερωμένο και πρόθυμο να χρησιμοποιήσει το ετερόκλητο ταλέντο σύγχρονων κωμικών στο έργο του. Ελπίζουμε βέβαια να αφήσει μία κάποια ελευθερία στον πολύ πιο «βρώμικο» Λούις και να μην τον ευνουχίσει σε κάτι που δε θα του ταιριάζει.

Ενας δεύτερος, άγνωστος στην πλειοψηφία του ελληνικού κοινού, κωμικός που υπέγραψε με τον Γούντι Αλεν, ο Αντριου Ντάις Κλέι, είναι ένας ακόμα θρυλικός stand up comedian για τους Αμερικανούς, τον οποίον εμείς έχουμε δει σποραδικά σε 80s επιτυχίες (με περάσματα ως ιταλικής καταγωγής απατεωνίσκος) και σε cult κωμωδίες όπως το «One Night at McCool's». Τελευταία είχε ένα ρόλο μερικών επεισοδίων στο τηλεοπτικό «Entourage».

Η μεγαλύτερη είδηση όμως είναι ποιον άλλον τσίμπησε ο Αλεν από την τηλεόραση! Και μάλιστα όχι από κωμωδία. Τον Μάικλ Εμερσον - τον «Μπέντζαμιν Λάιονς» του «Lost». Τι δουλειά έχει ο αρχηγός των The Others σε ταινία του Γούντι Αλεν ... άγνωστο! Και διεστραμμένο. Οπότε, εξαιρετικό!

Πάντως με τέτοιο ετερόκλητο καστ, το ενδιαφέρον μας έχει αυξηθεί. Τι σκαρώνει ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης; Πώς θα κολλήσει η Κέιτ Μπλάνσετ με τον Λούις Σι Κέι; Υπομονή. Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα. Στους επόμενους μήνες θα έχουμε όλο και πιο καθαρή εικόνα.

Προς το παρόν αναμένουμε το «To Rome With Love» (πρεμιέρα στην Αμερική στις 22 Ιουνίου), την πολυαναμενόμενη μεταφορά του «Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ» στο...Μπρόντγουεϊ και τον Αλεν ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο (εκτός δικής του παραγωγής) στο «Fading Gigolo» του Τζον Τορτούρο.