Buzz

«One More Time With Feeling»: ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Νικ Κέιβ!

στα 10

Η καινούργια ταινία του Αντριου Ντόμινικ θα παρακολουθεί τη διαδικασία δημιουργίας του νέου άλμπουμ των Nick Cave & the Bad Seeds, αλλά και τις δύσκολες ώρες του μουσικού μετά τον θάνατο του έφηβου γιου του.

«One More Time With Feeling»: ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Νικ Κέιβ!

Το 2014 ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών, το «20,000 Days on Earth» των Ιαν Φορσάιθ και Τζέιν Πόλαρντ, μας χάρισε ένα ειλικρινές όσο και αντισυμβατικό πορτρέτο του Νικ Κέιβ, δίνοντάς μας πρόσβαση σε ένα 24ωρο από τη ζωή του χαρισματικού μουσικού.

Τώρα ένα νέο φιλμ αναλαμβάνει να μας εισάγει ακόμα πιο βαθιά στη δημιουργική διαδικασία του δημοφιλούς ρόκερ, με αφορμή την κυκλοφορία του 16ου άλμπουμ των Nick Cave & the Bad Seeds, με τίτλο «Skeleton Tree», το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή του συγκροτήματος τρία χρόνια μετά το «Push the Sky Away» του 2013.

Το «One More Time With Feeling», όμως, όπως τιτλοφορείται το καινούργιο ντοκιμαντέρ, δεν θα έχει μόνο έναν διάσημο πρωταγωνιστή μπροστά από τις κάμερες, αλλά και έναν ικανότατο σκηνοθέτη πίσω από αυτές, καθώς τη θέση αυτή έχει αναλάβει ο συμπατριώτης του Αυστραλού μουσικού, Αντριου Ντόμινικ, δημιουργός των «Chopper», «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» και «Σκότωσέ τους Γλυκά».

Διαβάστε ακόμη: Ακούστε την υπέροχη μουσική του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Ελις για το «Μακριά από τους Ανθρώπους»

Nick Cave 2 Ο Νικ Κέιβ και η Κάιλι Μινόγκ σε σκηνή από το «20,000 Days on Earth»

«Η μαρτυρία ενός καλλιτέχνη που προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα από το σκοτάδι», όπως περιγράφεται η ταινία, το «One More Time With Feeling» δεν θα προσφέρει απλώς στους φαν ένα πρώτο άκουσμα από τα τραγούδια του άλμπουμ, αλλά και μια εμβριθή ματιά στη διαδικασία της συγγραφής και της ηχογράφησής του, καθώς και στη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο Κέιβ μετά τον τραγικό θάνατο του 15χρονου γιου του, Αρθουρ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2015 πέφτοντας από έναν γκρεμό. Ενα γεγονός που αναμφίβολα επηρέασε δραματικά τη δημιουργία του δίσκου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία του Ντόμινικ με τον Κέιβ, καθώς ο μουσικός είχε γράψει τη μουσική και είχε κάνει κι ένα σύντομο πέρασμα ως ηθοποιός στη «Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς». Αποτελεί ωστόσο μια πολύ πιο προσωπική υπόθεση, καθώς ο Ντόμινικ παρακολούθησε στενά για καιρό τον Κέιβ για τις ανάγκες της ταινίας, η οποία πέρα από τις κινηματογραφημένες εκτελέσεις των τραγουδιών περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις, καθώς και αφήγηση από τον ίδιο τον τραγουδιστή.

Γυρισμένο τόσο σε έγχρωμο όσο και ασπρόμαυρο, σε 3D και 2D, το φιλμ θα διανεμηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από 650 κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο στις 8 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν από την επίσημη κυκλοφορία του νέου δίσκου.

Για περισσότερο Νικ Κέιβ διαβάστε ακόμη

Nick Cave 3 Σκηνή από το «20,000 Days on Earth»