Buzz

Ακούστε την υπέροχη μουσική του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Ελις για το «Μακριά από τους Ανθρώπους»

στα 10

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το «Μακριά από τους Ανθρώπους» του Νταβίντ Ελοφέν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Ελις που υπογράφουν το υπέροχο soundtrack - με τη συμμετοχή και του Ψαραντώνη.

Ακούστε την υπέροχη μουσική του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Ελις για το «Μακριά από τους Ανθρώπους»

«Πολύ συχνά μια ένταση που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα στη μουσική και στην ταινία έχει να κάνει με την τύχη και το είδος της άγνοιας που μπορεί να είναι πραγματικά συναρπαστική. Απλά βάζοντας μαζί δύο πράγματα που έχουν δημιουργηθεί μόνα τους, τη μουσική και μια ταινία, ξαφνικά κάτι μαγικό συμβαίνει.»

Ο Νικ Κέιβ περιγράφει την εμπειρία του «Μακριά από τους Ανθρώπους», την εκ νέου συνεργασία του με τον Γουόρεν Ελις για ακόμη ένα κλασικό soundtrack στα χνάρια του «The Proposition», του «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», του «The Road» και του «Lawless» για να αναφέρουμε τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές στιγμές του διδύμου.

Ακούστε ακόμη: To κινηματογραφικό mixtape του Νικ Κέιβ

Far from Men Soundtrack 607

Ο καλύτερος τρόπος φυσικά για να περιγράψεις την εμπειρία είναι να δεις το «Μακριά από τους Ανθρώπους» που συνεχίζεται με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες, ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, και να ανακαλύψεις πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το πιάνο του Νικ Κέιβ και τις λούπες του Γουόρεν Ελις για να ντύσουν την επίκαιρη κινηματογραφική διασκευή του διηγήματος «The Guest» από την «Εξορία και το Βασίλειο» του Αλμπέρ Καμί.

Στο soundtrack συμμετέχει σε δύο κομμάτια και ο Ψαραντώνης, φίλος του Κέιβ από τις διεθνείς τους συναντήσεις (ο Κέιβ τον γνώρισε στο All Tomorrow's Parties) και όπως δήλωσε στα Νέα ο Ψαραντώνης: «Ο Νικ Κέιβ είναι καλό κοπέλι και κορυφαίος καλλιτέχνης. Με παίρνει συχνά στο τηλέφωνο. Στα διεθνή φεστιβάλ σμίγουμε με ξένους μουσικούς. Μιλούμε και εγώ παίζω παράλληλα λύρα. Τους κάνει εντύπωση το όργανο. Πάντα μοναχός πάω. Εδώ μέχρι τώρα το υπουργείο Πολιτισμού κάνει ότι δεν τα μαθαίνει αυτά».

Ακούστε εδώ ένα υπέροχο δείγμα από το soundtrack:


Διαβάστε ακόμη: