Buzz

«More is never enough»: τρέιλερ για το «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επιστρέφουν στα χρόνια που ο καπιταλισμός ήταν ένα ολοήμερο πάρτι στο ξέφρενο, extra high τρέιλερ του «The Wolf of Wall Street». Δείτε νέες φωτογραφίες...

«More is never enough»: τρέιλερ για το «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε

Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό best - seller του Τζόρνταν Μπέλφορτ «The Wolf of Wall Street», το φιλμ που σηματοδοτεί την πέμπτη συνεργασία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Καπριο δεν είναι αυτό που θα περιμένε κανείς από μια χαρτογράφηση της ζωής των χρηματιστών της Νέας Υόρκης στις δεκαετίες του '80 και του '90, όταν ακόμη η Wall Street χρηματοδοτούσε το αδηφάγο αμερικάνικο όνειρο με σύνθημα το «More is Never Enough».

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Wolf of Wall Street»

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που θυμίζει περισσότερο το «Boogie Nights» (δεν διαλέξαμε τυχαία την αναφορά, αφού ο Πολ Τόμας Αντερσον είναι μεγάλος θαυμαστής του Σκορσέζε) και λιγότερο το «Wall Street» του Ολιβερ Στόουν, ενώ ταυτόχρονα προδίδει το υστερικό high μιας ολόκληρης εποχής που βουτηγμένη στην επιτυχία έκανε τις ζωές ανθρώπων όπως ο Τζόρνταν Μπέλφορτ να μοιάζουν με ένα ολοήμερο πάρτι που ξεκινούσε από τα θορυβώδη γραφεία του χρηματιστηρίου και συνεχιζόταν σε πολυτελείς επαύλεις και ιδιωτικά κότερα, κρύβοντας πίσω από την αστραφτερή του επιφάνεια ένα σύμπαν διαφθοράς, ανομίας και εφήμερης ευημερίας.

2

1a

Ο Μπέλφορτ, διάσημος για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που λέρωσαν ποτέ τη φήμη της Wall Street, υπήρξε με διαφορά ο πιο επιφανής χρηματιστής της εποχής του και ταυτόχρονα ένα σύμβολο για όλα όσα συμβόλιζε το κυνήγι του χρήματος σε μια χώρα που λίγες μόνο δεκαετίες μετά θα έβλεπε το κίνημα του «Occupy Wall Street» να χτυπάει κάτω από τη μέση το γόητρο του καπιταλισμού. Ιδανικός σκορσεζικός ήρωας, δηλαδή, που στο πρόσωπο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο μεταμορφώνεται σε έναν ακόμη πιο φανταχτερό «Υπέροχο Γκάτσμπι», αποδεικνύοντας απλά πως o 38χρονος ηθοποιός (που εδώ παίζει τον 26χρονο, γιατί μπορεί!) σημειώνει ένα σερί από τους σημαντικότερους ρόλους που έτυχε ποτέ να υποδυθεί ηθοποιός της γενιάς του.

2a

2

Μαζί του, οι Τζόνα Χιλ, Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Φαβρό και Ρομπ Ράινερ συμπληρώνουν το πορτρέτο μιας Νέας Υόρκης που δεν υπάρχει πια, αν και ήδη από τα πρώτα λεπτά του τρέιλερ την παράσταση κλέβει ο Μάθιου Μακ Κόναχι στο ρόλο που - ναι, είναι σχεδόν σίγουρο - τον οδηγεί ολοταχώς προς ένα Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

4

Υπό τους ήχους του «Black Skinhead» του Κάνιε Γουεστ, από τον καινούριο του δίσκο «Yeezus» (που λογικά δεν θα ακούγεται στην ταινία αφού είναι... εποχής, αλλά το διπλό promotion της ταινίας και του πολυαναμενόμενου δίσκου δεν θα βλάψει κανέναν), αυτό είναι το καλύτερο τρέιλερ που είδαμε εδώ και καιρό, κρατώντας την αγωνία για ολόκληρο το φιλμ μέχρι το Νοέμβριο που θα βγει στις αίθουσες.


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Wolf of Wall Street»: