Buzz

«Microbe et Gasoil»: Ο Μισέλ Γκοντρί επιστρέφει με ένα road movie ενηλικίωσης

στα 10

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του «Αφρού των Ημερών», ο Μισέλ Γκοντρί επιστρέφει στην εφηβεία του με ένα road movie που δεν στερείται... φαντασίας!

«Microbe et Gasoil»: Ο Μισέλ Γκοντρί επιστρέφει με ένα road movie ενηλικίωσης

Οταν είχαμε μιλήσει με τον Μισέλ Γκοντρί τον Φεβρουάριο του 2014, το «Microbe et Gasoil» ήταν ακόμη στα σκαριά («Αυτήν την εποχή ετοιμάζω ένα road movie με δύο έφηβους.»), μια μικρή στροφή για τον Γάλλο οραματιστή που είδε ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του, την κινηματογραφική διασκευή του «Αφρού των Ημερών» του Μπορίς Βιάν να αποτυγχάνει παταγωδώς καλλιτεχνικά και κριτικά.

Το «Microbe et Gasoil» αφηγείται την ιστορία δύο εφήβων, του Μικρόμπ, ενός παιδιού που ζει απορροφημένο στις ζωγραφίες του και του Γκαζόιλ, ενός εφευρετικού και θρασύτατου συνομίληκου που εμφανίζεται στο σχολείο του Μικρόμπ στη μέση της χρονιάς. Η φιλία τους θα είναι τόσο δυνατή που όταν πλησιάσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, θα κατασκευάσουν ένα αυτοσχέδιο αυτοκίνητο από ξύλο και θα ταξιδέψουν στους δρόμους της Γαλλίας.

Microbe and Gasoline 607

Microbe and Gasoline 607

H ταινία αναμενόταν να συμμετάσχει στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν ικανή να συμπεριληφθεί σε κάποιο από τα προγράμματα της διοργάνωσης. Αντ' αυτού, βγαίνει στις γαλλικές αίθουσες τον Ιούλιο και αναμένεται - απ' όσους έχουν ήδη δει την ταινία - ως μια επιστροφή στη φόρμα για τον αγαπημένο Γάλλο με τις «πειραγμένες» ιδέες και τις ακόμη πιο «πειραγμένες» ταινίες.

Microbe and Gasoline 607

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Οντρέ Τοτού, ανάμεσα σε ένα καστ νεαρών πρωταγωνιστών - οι περισσότεροι απ' αυτούς στην πρώτη τους κινηματογραφική εμφάνιση.

Δείτε το τρέιλερ με αγγλικούς υπότιτλους:

Je tiens mes promesses. Voici la bande-annonce de Microbe et Gasoil, sous-titrée en anglais. Le 8 juillet au cinéma !I wouldn't lie to you, right? Here's the Microbe and Gasoline trailer with English subtitles. Coming soon!

Posted by Michel Gondry on Friday, June 19, 2015


Δείτε εδώ το γαλλικό τρέιλερ του «Microbe et Gasoil»:


Διαβάστε ακόμη: