Buzz

Μία κομμένη σκηνή του «Οδηγού Διαπλοκής» το αποδεικνύει: η Εϊμι Ανταμς είναι θεά

στα 10

Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ την έκοψε από το final cut της ταινίας, αλλά η Εϊμι Ανταμς δεν έχει ανάγκη. Ο,τι κι αν της δώσεις να κάνει στο πανί, θα δώσει ρεσιτάλ. Ειδικά αν έχει δίπλα της έναν παρτενέρ της στόφας του Κρίστιαν Μπέιλ.

Μία κομμένη σκηνή του «Οδηγού Διαπλοκής» το αποδεικνύει: η Εϊμι Ανταμς είναι θεά

O «Οδηγός Διαπλοκής» έκανε τον κύκλο του. Σε κάποιους άρεσε, άλλοι το αντιπάθησαν και το χαρακτήρησαν υπο-Σκορσέζε, τα βραβεία το φλέρταραν, αλλά η 86η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ το άφησε αβράβευτο.

Στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου βρεθήκαμε στη συνέντευξη Τύπου του «Οδηγού Διαπλοκής» και ακούσαμε τον Ο. Ράσελ να μιλάει για το πώς δε θα διστάσει να αλλάξει το σενάριο, ακόμα και την μέρα των γυρισμάτων και να στείλει στους ηθοποιούς του τους νέους διαλόγους από το κινητό του!

Μία τέτοια περίπτωση η σκηνή που ακολουθεί. Ξεκάθαρα, ο Ο. Ράσελ δε θέλησε να συμπεριλάβει μία τέτοια σκηνή αδυναμίας για την «Σίντνεϊ» - την άφησε στην ταινία πιο αινιγματική και δυνατή. Εδώ, την κάνει κομμάτια στα χέρια του Iρβινγκ.

Το μόνο κακό; Χάσαμε άλλη μία ευκαιρία να δούμε την Εϊμι Ανταμς σε πραγματικό ρεσιτάλ. Γιατί αυτό το κορίτσι, από την εποχή του «Junebug» ήξερε τις πραγματικές ισορροπίες ανάμεσα στην εκφραστικότητα και το μελό, αποφεύγοντας το δεύτερο και επιτρέποντας στις ηρωίδες της να αυτοκαταστρέφονται μπροστά στα μάτια μας. Ενα πικάντικο, όμορφο, κοριτσίστικο πρόσωπο που επιτρέπει στην ανασφάλεια και τη σκοτεινιά των χαρακτήρων της να το σκιάζουν σε μία, φαινομενικά, αβίαστη έκλειψη.

Υποκλινόμαστε και την περιμένουμε να μας εκπλήξει ξανά στο κοντινό μέλλον.

.

Διαβάστε περισσότερα: