Buzz

Μετά τη «Μελαγχολία», νυμφομανία για τον Λαρς Φον Τρίερ

στα 10

Το είχε ήδη υποσχεθεί από το φεστιβάλ των Καννών: μια ταινία με αληθινό, πλούσιο σεξ. Ο τίτλος της «Nympomaniac» και ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων το επόμενο καλοκαίρι.

Μετά τη «Μελαγχολία», νυμφομανία για τον Λαρς Φον Τρίερ
«Fuck», κυριολεκτικά!

Σύμφωνα με τον σταθερό παράγωγο του (και συνιδριτή της Zentropa), Πέτερ Αλμπεκ Γιένσεν, o Λαρς αυτό τον καιρό κάνει έρευνα (δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε τι μπορεί αυτό να σημαίνει), για την καινούρια του ταινία που θα αφορά στην σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας από την ηλικία των μηδέν ετών, ως αυτή των πενήντα.

Το θέμα της ταινίας του και ειδικά, η απεικόνιση της σεξουαλικότητας της ηρωίδας σε νεαρή ηλικία, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του ίδιου του Τρίερ ότι οι σκηνές του σεξ θα είναι hardcore, ανάβουν ήδη το φιτίλι ενός ακόμη σκανδάλου.

Εν τούτοις ο Γιένσεν ξεκαθαρίζει στο Screen International, ότι θα υπάρχουν δυο εκδοχές της ταινίας μία με hardcore sex, για τα φεστιβάλ και το home video, και μια soft που θα προβληθεί κανονικά στις αίθουσες.

Ακόμη κι έτσι όμως και παρά τις υποσχέσεις για διεισδύσεις, το φιλμ δεν θα είναι πορνό, καθώς θα έχει ένα σενάριο που θα βασίζεται κυρίως στους διαλόγους και σύμφωνα με τον Γιένσεν «ακόμη κι αν το θέμα του κεντρίζει το ενδιαφέρον του τύπου, το φιλμ θα είναι μια τυπική ταινία του Λαρς Φον Τρίερ. Ερωτική ναι, αλλά ταυτόχρονα και πολύ αστεία».

Η ταινία που θα γυριστεί στα Αγγλικά, όπως και η «Μελαγχολία», θα είναι χωρισμένη σε οχτώ κεφάλαια που θα έχουν τίτλους όπως «Η Δυτική και η Ανατολική Εκκλησία», ή «Το Σχολείο του Μικρού Οργάνου», ενώ δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη για το καστ.

Αν η περιέργειά σας έχει ήδη... ανάψει, θα χρειαστεί να περιμένετε ως τις Κάννες του 2013 (κάτι μας λέει ότι οι υποσχέσεις του hardcore sex θα σβήσουν το στάτους του Λαρς ως persona non grata στο γαλλικό φεστιβάλ) ή να ελπίζετε σε κάτι πιο κοντινό, όπως την έξοδο της «Μελαγχολίας» στις Ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.