Buzz

Η Μέριλ Στριπ σε μία συζήτηση περί ομορφιάς και καριέρας

στα 10

Στα πρώτα βήματα της καριέρας της την απέρριπταν γιατί την έβρισκαν άσχημη. Τι ακριβώς της είπε ο διάσημος χολιγουντιανός παραγωγός Ντίνο ΝτεΛορέντις στην ακρόαση του «Κινγκ Κονγκ»; Δείτε το animated video...

Η Μέριλ Στριπ σε μία συζήτηση περί ομορφιάς και καριέρας

Πριν από λίγο καιρό, με αφορμή ένα συγκινητικό animation όπου ο αδικοχαμένος Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν μιλούσε για την ευτυχία, είχε πέσει στην αντιληψή μας η δουλειά που είχε κάνει η ομάδα του Πάτρικ Σμιθ («Puppet», «Handshake») για τη σειρά Blank On Blank. Αυτές οι παραγωγές των PBS Digital Studios στην ουσία παίρνουν το audio μίας παλιότερης συνέντευξης ενός ηθοποιού, μουσικού ή σκηνοθέτη και στήνουν μία σειρά από εμπνευσμένα μικρού μήκους animation που δεν αναπαραστούν απλά όσα συζητά ο συνεντευξιαζόμενος, αλλά μέσα από την ελευθερία και τη φαντασία του σκίτσου, προβάλλουν και το δικό τους σχόλιο. Ο Σμιθ (ο οποίος ήταν κι ο επίσημος καλεσμένος του animasyros 6.0, του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Σύρου) συνηθίζει άλλωστε να δημουργεί ένα σκοτεινό, κατάμαυρα χιουμοριστικό σύμπαν με τα σχέδιά του, που καταλήγουν πολλές φορές άκρως πολιτικά.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Μέριλ Στριπ. Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει το 2008 στο περιοδικό Entertainment Weekly και την Kριστίν Σπάινς, η 65χρονη σήμερα Στριπ, αποκαλύπτει ότι πριν από 40 χρόνια το Χόλιγουντ τη θεωρούσε άσχημη και την απέρριπτε. Η ίδια ομολογεί ότι δεν έγινε ηθοποιός για να αναμετρηθεί με τα στάνταρντς του Χόλιγουντ για τη γυναικεία ομορφιά.

«Εγώ σε εξώφυλλα περιοδικών; Εγώ να φοράω μοντελάκια; Δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά. Δεν επέλεξα τίποτα από όλα αυτά, όταν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Επέλεξα τη δραματουργία, σπούδασα θέατρο, όπου μια χρονιά θα ανέβαινα στη σκηνή ως μία γιαγιά 90 χρονών, την επόμενη ως μία παχύσαρκη γυναίκα, μετά κάτι εντελώς διαφορετικό. Ηθελα να εξερευνήσω το όποιο ταλέντο μου, ήθελα να βρίσκω διαφορετικούς τρόπους να εκφράζω τον εαυτό μου...»

Ομως ομολογεί ότι σύντομα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα. Τα περιοδικά της εποχής είχαν ένα συγκεκριμένο στερεότυπο για τη γυναίκα. Οι κοσμικές στήλες την ψήφιζαν κάθε χρόνο ως την πιο κακοντυμένη. Κι όσο για το ίδιο το Χόλιγουντ...

1«Eίχα προσπαθήσει να είμαι νόστιμη στην ακρόαση. Δεν τα κατάφερα...» Μέριλ Στριπ για την οντισιόν του ''Κινγκ Κονγκ''

Πατήστε το play και δείτε το υπέροχο animation του Σμιθ και τι αποκάλυψε η Στριπ για το πώς της συμπεριφέρθηκε ο διάσημος χολιγουντιανός παραγωγός Ντίνο ΝτεΛορέντις και τι σχολίασε για αυτήν στα ιταλικά, όταν η Μέριλ εμφανίστηκε στις ακροάσεις για το «Κινγκ Κονγκ» (το ρόλο που πήγε τελικά στην Τζέσικα Λανγκ).

«Του απάντησα στα ιταλικά και τα έχασε. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν είμαστε όλες μπίμπο. Οτι μία ξανθιά μπορεί να ξέρει ιταλικά...»


Περισσότερη Μέριλ Στριπ: