Φεστιβάλ / Βραβεία

To τρίτο Οσκαρ της Μέριλ Στριπ!

στα 10

Μπορεί η Μέριλ Στριπ να υπήρξε - παραδοσιακά - μια από τις πιο κακοντυμένες της 84ης Απονομής των βραβείων Οσκαρ, ο ευχαριστήριος λόγος της όμως ήταν από μόνος του μια κλασική Οσκαρ στιγμή ανθολογίας.

To τρίτο Οσκαρ της Μέριλ Στριπ!

Μέχρι και τελευταία στιγμή, πριν αρχίσει η 84η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, τα προγνωστικά έδιναν τη Μέριλ Στριπ να παλεύει στήθος με στήθος με τη Βαϊόλα Ντέιβις για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Τελικά, οι προσευχές των εκατομμυρίων φανατικών της Στριπ εισακούστηκαν και έτσι η 84η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ την άφησε στην Ιστορία, χαρίζοντας της το τρίτο Οσκαρ της καριέρας της (έχει κερδίσει ξανά το 1980 B' Γυναικείο Ρόλο για το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» και το 1983 Α' Γυναικείο για την «Εκλογή της Σόφι») ακριβώς πάνω στο ήδη ρεκρό της 17ης υποψηφιότητας της.

Υπέροχη, γενναιόδωρη, με το class μιας ηθοποιού που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και γι'αυτό μπορεί να είναι ακόμη στο παιχνίδι, η Στριπ σηκώθηκε στην αίθουσα του , ευχαρίστησε τους φίλους της - όσους δεν είναι πια εδώ και όσους βρίσκονται κοντά της - και χάρισε στη χθεσινή απονομή μια από τις πιο αξιομνημόνευετες στιγμές της.

«Σκεφτόμουν πως έχω μεγαλώσει, αλλά όταν ακούς το όνομα σου, μπαίνεις, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, σε ένα λευκό φως. Ενιωσα ξανά σαν παιδί. Ημουν παιδί την πρώτη φορά που κέρδισα και δύο από τις φετινές συνυποψήφιες μου δεν είχαν συλληφθεί καν. Διάβασα ένα ποίημα χθες και ένας στίχος του πήγαινε κάπως έτσι: "Είναι περίεργο να βρίσκεσαι εδώ όπως είναι περίεργο να επιστρέφεις". Και είναι αλήθεια. Δεν ανησύχησα ποτέ στην προοπτική του να μην κερδίσω. Εχω οτιδήποτε ονειρεύτηκα ποτέ στη ζωή μου. Και ειλικρινά κατανοώ πως ο κόσμος μπορεί να έχει κουραστεί με μένα. Με σοκάρει το γεγονός πως απ' ότι φαίνεται υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ενδιαφέρονται για μένα. », δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη βράβευση της.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον ευχαριστήριο λόγο της, διαβάστε ποιες κυρίες της «έκλεψαν» τα Οσκαρ μέσα στα χρόνια και, ναι, μπορείτε να το κάνετε όρθιοι χειροκροτώντας!

Διαβάστε ακόμη λεπτό προς λεπτό πως εξελίχθηκε η 84η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και τι ακριβώς συνέβη στο κόκκινο χαλί πριν την έναρξη της τελετής.