Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2012: Το κόκκινο χαλί

στα 10

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, Kodak Theatre, Λος Αντζελες. Ποιοι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί στο δρόμο για την τελετή απονομής των 84ων Βραβείων Οσκαρ, τι φορούσαν και τι είπαν!

Flix Team
Oscars 2012: Το κόκκινο χαλί

Πρώτη όμορφη παρουσία στο κόκκινο (δείτε στο gallery): Η Μίλα Γιόβοβιτς εγκαινιάζει το φετινό οσκαρικό glamor, με φόρεμα Ελι Σάαμπ!

H Πενέλοπε Αν Μίλερ κάνει τα πρώτα βήματα του "The Artist" γι' απόψε, τη βραδιά που μπορεί ν' αποδειχτεί ιστορική για την ταινία. "Θα είναι ενδιαφέρον", λέει η ηθοποιός, "να δούμε εάν ξεκινήσαμε μια κινηματογραφική τάση με την ταινία μας."

Ο Βιμ Βέντερς, με ασορτί μπλε γυαλιά και παπιγιόν, αφιέρωσε την «Πίνα Μπάους», υποψήφια για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ στους κατοίκους του Βούπερταλ, οι οποίοι θεωρούν ότι το φιλμ τους ανήκει.

O Κρίστοφερ Πλάμερ, με τη γυναίκα του που, όπως συνηθίζει να λέει, "του έσωσε τη ζωή", εμφανίστηκε με κλασικό βελούδινο σμόκιν, έτοιμος για την ολοκλήρωση μιας θριαμβευτικής χρονιάς για το ρόλο του στους «Πρωτάρηδες» του Μάικλ Μιλς.

H Μελίσα ΜακΚάρθι καταφθάνει με αστραφτερό κολιέ και αντίστοιχη λάμψη, συγκεντρώνοντας πάνω της, με την υποψηφιότητά της για Β' Γυναικείο Ρόλο για τις «Φιλενάδες», την πιο τολμηρή φετινή απόφαση της Ακαδημίας.

H Σεϊλίν Γούντλεϊ, παρότι δεν είναι υποψήφια, υποστηρίζει "Απογόνους", με fashion statement 60ς λευκή, κλειστή, υπέροχη τουαλέτα.

O Νικ Νόλτε εμφανίζεται ήρεμος για την υποψηφιότητά του στο «Warrior» και, προς το παρόν, απόλυτα sober!

To ζευγάρι της βραδιάς: Μισέλ Χαζαναβίσιους και Μπερενίς Μπεζό (σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια του «The Artist») στο κόκκινο χαλί.

O Τζορτζ Κλούνεϊ ωχριά μπροστά στο ολόχρυσο φόρεμα της όχι πρώτου γούστου Στέισι Κίμπλερ!

H Τζέσικα Τσαστέιν φόρεσε τον (Alexander McQueen) καναπέ της και ήρθε! To οτι είναι πανέμορφη και απίστευτα ταλαντούχα δε σημαίνει ότι έχει και καλό γούστο στα φορέματα!

O Ντέμιαν Μπισίρ (υποψήφιος για Α' Ανδρικό Ρόλο στο «Α Better Life») μιλά στα ισπανικά και αφιερώνει την ταινία και τη μέχρι τώρα πορεία του στους λατινοαμερικάνους.

Η Ρούνι Μάρα aka «To Κορίτσι με το Τατουάζ» διατηρεί το look αγοροκόριτσου, με λευκό φόρεμα Givenchy και απίστευτη γοητεία.

O Αλεξάντερ Πέιν συνοδεύεται, σταθερά στην κούρσα των βραβείων, από τη μητέρα του! Ελληνικής καταγωγής, είπαμε...

H Βαϊόλα Ντέιβις, η «Υπηρέτρια» που είναι υποψήφια για τον Α' Γυναικείο Ρόλο λάμπει σε blaxploitation τόνους με καταπράσινη τουαλέτα Vera Wang και κοντά, ξανθά μαλλιά! "I love myself, there's noone else I'd rather be!"

Ο Τζαντ Απατοου και η Λέσλι Μαν - το πιο fun ζευγάρι του Χόλιγουντ; - δηλώνουν ότι έχουν έρθει για να χειροκροτήσουν την παρέα των «Φιλενάδων» και τον Τζόνα Χιλ.

O Ζαν Ντιζαρντέν έχει την κομψότητα, την παλιμοδίτικη λάμψη και... τα φρύδια του ήρωα που πάντα ονειρευόταν να υποδυθεί και το κατάφερε με το "The Artist"!

H Mισέλ Γουίλιαμς φορά πορτοκαλί φόρεμα - νεράιδα. Εχει όμως ήδη πάρει, από καιρό, το hipster διαβατήριο μόδας!

Η Οκτάβια Σπένσερ (φαβορί για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου) με λευκό μοιάζει σφιγμένη, αγχωμένη και γλυκύτατη!

Η Τζάνετ ΜακΤιρ (υποψήφια για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Αlbert Nobbs») εμφανίζεται με κομψή, κλασική, κατακόκκινη τουαλέτα, που τονίζει τη θηλυκότητά της ως αντίβαρο στο ρόλο της.

To γιλεκάκι που φορείς: η Γκλεν Κλόουζ - η πιο χαμένη της βραδιάς αφού στον Α' Γυναικείο Ρόλο το φαβορί είναι ένα και λέγεται Μέριλ Στριπ - σε βαθυπράσινο φόρεμα με "μπολερό", πιο συντηρητικό επιστρέφεις κατευθείαν στις αρχές '80s!

Τζόνα Χιλ: «Αλλαξα το μήνυμα στον τηλεφωνητή μου! Προσέθεσα το "έχετε καλέσει έναν υποψήφιο για Οσκαρ ηθοποιό!"»

Ο Σάσα Μπάρον Κόεν το'πε και το'κανε! Εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί ως "Δικτάτωρ", συνοδευόμενος από hottie φανταρίνες. Χαιρέτησε το πλήθος, έριξε πάνω στο κόκκινο χαλί τέφρα του βορειοκορεάτη Κιμ Τζονγκ ΙΙ (!) και... οδηγήθηκε από την ασφάλεια εκτός της περιοχής!

Κατάγεται από (και) κινηματογραφική οικογένεια: ο Αλβέρτος του Μονακό στο κόκκινο χαλί, με τη σύζυγό του Σαρλίν.

O Γκάρι Ολντμαν μεγαλώνει με ακόμα πιο γοητευτικό και σέξι στιλ!

Η Τζένιφερ Λόπεζ ξέρει καλά ποια σημεία του σώματός της να τονίσει...

H Κρίστεν Γουίγκ (μια εκ των «Φιλενάδων») καστανή, με φόρεμα σε γήινους τόνους, μ' ένα προφίλ που ακολουθεί στα φετινά βραβεία, εντελώς διαφορετικό από την τηλεοπτική και κινηματογραφική περσόνα της.

Η Εμα Στόουν έχει μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις, αν και πολύ σοβαρή για την ηλικία και το στιλ της...

Η Μέριλ Στριπ, για άλλη μια φορά, έχει μια από τις χειρότερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, ένα χρυσαφί περιτύλιγμα με κοτρωνάτη ζώνη. Αλλά οι ευχές μας μαζί της (και με την publicist της)!

O Κόλιν Φερθ (με την Λίβια Τζιουτζιόλι στο πλευρό του), θα παρουσιάσει βραβείο απόψε, αλλά δε θα λάβει, μια και η ερμηνεία του στο "Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι" δεν είναι υποψήφια.

Αν μαντέψετε ποια είναι η αεράτη ξανθιά που συνοδεύει τον Τζον Κόρμπετ σας αξίζει Οσκαρ: ναι, είναι η ΜΠΟ ΝΤΕΡΕΚ!!!

H Πενέλοπε Κρουζ, υπέρκομψη μεν, αλλά με look που θα ταίριαζε περισσότερο στη Βασίλισσα Σοφία.

Αργοπορημένες αλλά υπέροχες: Γουίνεθ Πάλτροου, μ' ένα από τα ωραιότερα φόρεματα της βραδιάς, η Νάταλι Πόρτμαν, ασφαλής στην αγκαλιά του καλού της, η Σάντρα Μπούλοκ και το "αυτοκρατορικό" ζευγάρι: Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ.

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στην 84η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και δείτε ακόμη περισσότερο κόκκινο χαλί, σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 20.30 στα κανάλια NovaCinema 1 και NovaCinema HD.