Buzz

Σοκ (ή μάλλον όχι)! O Αμπντελατίφ Κεσίς κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα του «Mektoub, My Love: Intermezzo»

στα 10

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων, ο σκηνοθέτης πίεζε τους ηθοποιούς του να γυρίσουν μια αληθινή σκηνή σεξ και τους πότιζε ασταμάτητα αλκοόλ για να το καταφέρει.

Σοκ (ή μάλλον όχι)! O Αμπντελατίφ Κεσίς κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα του «Mektoub, My Love: Intermezzo»

Στην κριτική του δευτερου μέρους της τριλογίας του «Mektoub, My Love» που βρέθηκε πρόσφατα στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών γράφαμε ανάμεσα σε άλλα: « Ο Αμπντελατίφ Κεσίς έχει μια γοητευτική αισθητική της επιθυμίας και της σάρκας, αυτό είναι δεδομένο. Με κάθε του νέο βήμα, ωστόσο, μοιάζει απλώς σαν ένας καλόγουστος λιγούρης της οθόνης. Αφήνοντας το ψυχαναλυτικό κομμάτι στο πλάι, το να δοκιμαστεί ένας αναγνωρισμένος σκηνοθέτης στο πορνό, είναι πάντα τολμηρό κι ενδιαφέρον. Βέβαια, εάν το «Intermezzo» διαγωνίζονταν για τα Hot d' Or, η κοινότητα της πορνοβιομηχανίας θα τον κατήγγειλε για σεξισμό. Τώρα, το μόνο που συμβαίνει είναι ότι ο Κεσίς εκτονώνει τις δικές του φαντασιώσεις, με το ισχυρό άλλοθι του μεγαλύτερου, καλλιτεχνικού προσανατολισμού κινηματογραφικού Φεστιβάλ του κόσμου. Για να συνεχίσει, με τον ίδιο τρόπο, οφθαλμοθηρικά και ξεδιάντροπα σοβινιστικά, στο τρίτο μέρος προσεχώς».

Δείτε ακόμη: Κάννες 2019: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής στο σπίτι σας!

mektoub my love intermezzo 607

Τώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα της γαλλικής εφημερίδας Midi Libre και της Le Figaro άνθρωποι που ήταν παρόντες στα γυρίσματα της ταινίας ο Κεσίς ήταν εξαιρετικά πιεστικός κι επίμονος προσπαθώντας να πείσει τους ηθοποιούς του να γυρίσουν μια ερωτική σκηνή κάνοντας σεξ πραγματικά και παρά τις εξίσου επίμονες αρνήσεις τους, το κατάφερε προσφέροντάς τους άφθονο αλκοόλ στην διάρκεια των γυρισμάτων.

mektoub my love intermezzo 607

Η σκηνή έρχεται στο τρίτο μέρος της ταινίας «το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου, εκτυλίσσεται στην τουαλέτα [ενός κλαμπ], όπου η Οφελί κλείνεται με τον Εμέ για να της κάνει μια εκτεταμένη αιδοιολειξία, με εναλλαγές στάσεων και προοδευτική γύμνια της Οφελί (αλλά όχι του Εμέ γιατί ποιος νοιάζεται), σε φυσικό χρόνο μιας γυναίκας που τελειώνει αργά ή δεν πολυβολεύεται. Με αχόρταγα κοντινά στις λεπτομερείς κινήσεις της γλώσσας, των χεριών και της '90ς αποτρίχωσης με ξυραφάκι».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Κεσίς γύριζε τις σκηνές του κλαμπ για ατελείωτες ώρες «εξαντλώντας τους ηθοποιούς του μέχρι αργά την νύχτα και προσφέροντας τους συνεχώς αλκοόλ. Η επιμονή του να γυρίσει μια πραγματική ερωτική σκηνή δημιούργησε αμηχανία σε ολόκληρο το συνεργείο και τους πρωταγωνιστές του». Στην διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών, η νεαρή ηθοποιός του Οφελί Μπάου, εγκατέλειψε την αίθουσα πριν το τέλος του φιλμ (μαζί με πολλούς από τους θεατές) και την επόμενη μέρα δεν ήταν παρούσα στο photocall και την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε κάτι που προφανώς σημαίνει πολλά.

mektoub my love intermezzo 607

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κεσίς βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα τέτοιου είδους σκάνδαλο. Στη «Ζωή της Αντέλ» η Λέα Σεϊντού και η Αντέλ Εξαρχόπουλος είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για την συμπεριφορά του σκηνοθέτη στα γυρίσματα, ενώ πέρυσι είχε κατηγορηθεί από μια νεαρή ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση κατηγορίες που ο σκηνοθέτης είχε «αρνηθεί κατηγορηματικά».

Δείτε ακόμη: