Buzz

Κάννες 2019: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής στο σπίτι σας!

στα 10

Το Festival Scope συνεργάζεται με την Εβδομάδα Κριτικής και προσφέρει μια επιλογή από τις φετινές ταινίες μικρού μήκους. Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας.

Κάννες 2019: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής στο σπίτι σας!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Festival Scope εξασφάλισε μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν, εντός και εκτός Διαγωνιστικού Προγράμματος στην 57η Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Μέχρι και τις 2 Ιουνίου Μαΐου μπορείτε να δείτε τα νέα ταλέντα απ' όλον τον κόσμο,

Πατήστε τον ενεργό τίτλο της κάθε ταινίας παρακάτω για να μεταφερθείτε στην ειδική σελίδα του Festival Scope και να παρακολούθησετε εντελώς δωρέαν την ταινία της επιλογής σας. Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος της Εβδομάδας Κριτικής στο Festival Scope.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διήρκεσε φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix ήταν εκεί και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν, τη στιγμή που συνέβησαν, μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.


The Last trip

The Last Trip to the Seaside του Αντι Βόικου (Ρουμανία, 2019, 12')

Εξι επιβάτες ταξιδεύουν στο ίδιο βαγόνι ενός τρένου. Σύντομα ένας από αυτούς θα χάσει τη ψυχραιμία του από την πίεση και όλα θα πάνε κατά... διαόλου.

The Trap

The Trap της Νάδα Ριγιάντ (Αίγυπτος, Γερμανία, 2019, 20')

Ενα νεαρό ζευγάρι που δεν έχει παντρευτεί κρύβεται σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Αιγύπτου προκειμένου να κάνει κρυφά έρωτα. Το κορίτσι όμως αποκαλύπτει πως θέλει να χωρίσουν...

Demonic

Demonic της Πία Μπόργκ (Αυστραλία, 2019, 28')

Επιστροφή στα 80s, όταν ο κόσμος βρισκόταν στα όρια της παράνοιας, στο έλεος του εγκλήματος, των φόνων, των ανθρώπινων θυσιών, των σατανικών αιρέσεων.

Party Day

Party day της Σοφία Μποστ (Πορτογαλία, 2019, 17')

Η Μένα ζει μόνη με την κόρη της, Κλάρα. Παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες, η Μένα καταφέρνει να οργανώσει ένα πάρτι γενεθλίων για την επτάχρονη κόρη της. Μέχρι τη στιγμή που το τηλέφωνο χτυπάει και είναι η μητέρα της Μένα...

Tuesday

Tuesday From 8 to 6 της Σεσίλια ντε Αρς (Γαλλία, 2019, 26')

Η Νεβίν είνια επιστάτρια σε ένα γυμνάσιο. Ο Λόγκαν, ένα μαθητής που συμπαθεί επιμένει ότι ένα καπέλο που έχει βρεθεί στα απωλεσθέντα είναι δικό του. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ότι είναι.

Journey

Journey Through a Body της Καμίλ Ντεγιεβέ (Γαλλία, 2019, 32')

Ο Τόμας, ενας Ελβετογερμανός μουσικός έχει κολλήσει σπίτι γιατί έσπασε το πόδι του. Περιπλανιέται μέσα στο μικροσκοπικό του διαμέρισμα στο Παρίσι. Μια παράξενη επισκέπτρια θα αλλάξει όλη την αίσθηση του χώρου και του χρόνου.

Ναπτα

Naptha του Μόιν Χουσέιν (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019, 18')

Η ήσυχη ζωή του Φαράζ σε ένα απομονωμένο βενζινάδικο αναστατώνεται όταν ο ηλικιωμένος πατέρας του αρχίζει να μιλάει μια ξεχασμένη γλώσσα και επιμένει ότι θέλει να γυρίσει σπίτι.

Πλεασ

Please Speak Continuously and Describe Your Experiences as They Come to You του Μπράντον Κρόνενμπεργκ (Καναδάς, 2019, 9')

Η Εμιλι είναι ασθενής σε μια πειραματική ψυχιατρική κλινική όπου ένα μόσχευμα της επιτρέπει να ξαναζεί τα όνειρά της.

Λθψια

Lucía en el limbo της Βαλεντίνα Μορέλ (Βέλγιο, Γαλλία, Κοστά Ρίκα, 2019, 20')

Η δεκαεξάχρονη Λουτσία θέλει να ξεφορτωθεί όσο τίποτ' άλλο δύο πράγματα: τις ψείρες και την παρθενιά της.

νεσπρεσ

Nespresso Talents

Τρεις ταινίες νέων δημιουργών με κεντρικό θέμα το φαγητό.


Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διήρκεσε φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix ήταν εκεί και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν, τη στιγμή που συνέβησαν, μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.