Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μάς έχει ένα δώρο στις 8 Ιανουαρίου - για να μπει καλά η χρονιά

στα 10

Το «Pretend It's a City» είναι ένα νέο ντοκιμαντέρ του Σκορσέζε για την εμβληματική Νεοϋορκέζα συγγραφέα, Φραν Λίμποουιτς.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μάς έχει ένα δώρο στις 8 Ιανουαρίου - για να μπει καλά η χρονιά

Φαίνεται πως ο Μάρτιν Σκορσέζε απολαμβάνει πραγματικά την προσωπικότητα της Φραν Λίμποουιτς, για ν' αποφασίσει να κάνει ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ για τη συγγραφέα, μετά το «Public Speaking» που σκηνοθέτησε για το HBΟ το 2010.

Διαβάστε ακόμη: O Μάρτιν Σκορσέζε έμαθε να εκτιμά τα απαραίτητα στον καιρό της καραντίνας

pretend it's the city 607

Αυτή τη φορά, το μικρό κόσμημα του Σκορσέζε θα κάνει την εμφάνισή του στις 8 Ιανουαρίου στο Netflix. Η περιγραφή του είναι τόσο απολαυστική όσο, σίγουρα, το περιεχόμενό του:

Η Φραν Λίμποουιτς ξέρει τι της αρέσει - και τι δεν της αρέσει. Και δεν θα περιμένει από εσάς πρόσκληση για να σας το πει. Εδώ και δεκαετίες, η κριτικός και δοκιμιογράφος εκφράζει τις απόψεις της, ενίοτε γκρινιάρικα, πάντα τολμηρά. Νεοϋορκέζα ως το κόκκαλο, η Λίμποουιτς ανήγαγε την ειλικρίνεια σε μορφή τέχνης, μεταμφιέζοντας τις πραγματιστικές παρατηρήσεις της για την πόλη και τους κατοίκους της σ' έναν αιχμηρό σχολιασμό διαρκείας, από τον οποίο δεν γλιτώνει κανείς. Δίνοντας στις σκέψεις της Λίμποουιτς τη μορφή του αναίσχυντα διασκεδαστικού οδηγού που θα ήθελε κάθε Νοεϋορκέζος, το «Pretend It's a City» δίνει βήμα στην κλασική αστική φωνή για να μιλήσει για θέματα που εκτείνονται από τους τουρίστες, τα λεφτά, τον υπόγειο και τις τέχνες, ως την όχι-τόσο-απλή δράση του να περπατήσεις στην Times Square (υπάρχει ο σωστός τρόπος να το κάνεις). Στη διαδρομή, το παρελθόν της ίδιας της Λίμποουιτς έρχεται στο προσκήνιο: μια ζωή που διακρίνεται από συνεχή περιέργεια και αναζωογονητική ανεξαρτησία.

Δείτε ακόμη: Ενα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα του «Ιρλανδού» του Μάρτιν Σκορσέζε

pretend it's the city 607

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δούλεψε ήδη, με επιτυχία, με το Netflix που ήταν ο παραγωγός του «The Irishman» πέρσι. Ωστόσο, η επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του Σκορσέζε, το «Killers of the Flower Moon» όπου συμπρωταγωνιστούν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, είναι μια παραγωγή της Apple TV+. Προς το παρόν, δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Pretend It's a City» και σημειώστε στην ατζέντα σας την 8η Ιανουαρίου.