Buzz

Δείτε ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα του «Ιρλανδού» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας σε blu-ray από την Criterion Collection, το Netflix κυκλοφόρησε ένα μικρό ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα με συνεντεύξεις από όλο το καστ και τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Δείτε ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα του «Ιρλανδού» του Μάρτιν Σκορσέζε

Εχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Ο Ιρλανδός» κυκλοφόρησε στις αίθουσες αλλά και στην πλατφόρμα του Netflix. Εκτοτε η ταινία κατάφερε να κερδίσει 10 υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσά τους και αυτή της Καλύτερης Ταινίας, ενώ ταυτόχρονα να εγκαθιδρύσει το Netflix ως ένα δυνατό παίκτη στα βραβεία.

Πρόσφατα η Criterion κυκλοφόρησε το blu-ray της ταινίας γεμάτο από special features με συνεντεύξεις και σκηνές πίσω από της κάμερες αλλά και μια ματιά στη μαγεία των ειδικών εφέ που έκαναν τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι να δείχνουν χρόνια νεότεροι.

Διαβάστε ακόμα: Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο μιλούν αποκλειστικά στο Flix: «Ο "Ιρλανδός" είναι μια ταινία με superheroes»

the irishman 607

Το Netflix, για να γιορτάσει την κυκλοφορία του «Ιρλανδού» από την Criterion Collection, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον 40λεπτο ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα της ταινίας, το οποίο βρίσκεται μέσα στο blu-ray της Criterion και περιέχει συνεντεύξεις από όλο το καστ, τους παραγωγούς, τον συγγραφέα του βιβλίου Τσαρλς Μπραντ και φυσικά τον ίδιο τον Μάρτιν Σκορσέζε/ Δημιουργός και συντελεστές μιλούν για το πώς γυρίστηκε το γκανγκστερικό αυτό αριστούργημα και το τι κάνει σωστά στην ιστορία αυτού του βάναυσου δολοφόνου και των στενών δεσμών του με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής ιστορίας.

Αν είστε φαν της ταινίας και της φιλμογραφία του Σκορσέζε γενικότερα, δείτε το ντοκιμαντέρ παρακάτω.


irishman 607