Buzz

Η Λουκρέσια Μαρτέλ, η Μπιορκ και ένα… λάμα

στα 10

Δύο από τις σημαντικότερες θηλυκές παρουσίες των σύγχρονων τεχνών συναντιούνται επί σκηνής σε μια απρόσμενη συνεργασία.

Η Λουκρέσια Μαρτέλ, η Μπιορκ και ένα… λάμα

Το 2018 μας άφησε μεταξύ άλλων παρακαταθήκη μια από τις πιο παράδοξες και γοητευτικές ταινίες των τελευταίων ετών: το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ (το οποίο ψηφίσαμε στο Flix ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς), μια ακόμα απόδειξη του αντισυμβατικού ταλέντου της σκηνοθέτιδας από την Αργεντινή που με μόλις τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες στο ενεργητικό της έχει χτίσει το δικό της ερεθιστικό και ενίοτε ερμητικό κινηματογραφικό σύμπαν.

Δεδομένου ότι η Μαρτέλ παίρνει το χρόνο της για να ολοκληρώσει κάθε της ταινία, είναι αμφίβολο το πότε θα δούμε πάλι μια νέα της δημιουργία στις κινηματογραφικές αίθουσες – και το σίγουρο είναι ότι μάλλον δεν θα τη δούμε σύντομα να παίρνει θέση πίσω από τις κάμερες ενός μπλοκμπάστερ.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό που η Λουκρέσια Μαρτέλ απέρριψε τη σκηνοθεσία του «Black Widow»

Lucrecia Martel 607 Η Μαρτέλ στα γυρίσματα του «Zama»

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι θα παραμείνει άπραγη. Σε μια απρόσμενη συνάντηση, η Μαρτέλ θα συνεργαστεί με μια από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, μια καλλιτέχνιδα με την οποία μοιράζονται μια εξίσου ασυμβίβαστη εικαστική ματιά: την Μπιορκ.

Διάσημη για τις ιντριγκαδόρικες και εξαιρετικά επιλεκτικές συνεργασίες της με ανήσυχους καλλιτέχνες από κάθε πεδίο, η Μπιορκ επέλεξε να αναθέσει στη Μαρτέλ τη σκηνοθεσία της νέας της φιλόδοξης θεατρικής/συναυλιακής παραγωγής με τίτλο «Cornucopia», την οποία η ίδια η Ισλανδή μουσικός περιγράφει ως την «πιο περίτεχνη εμφάνισή της επί σκηνής μέχρι σήμερα».


Lucrecia Martel 607

Η παράσταση, «μία μίξη ζωντανών μουσικών περφόρμανς, ψηφιακής τεχνολογίας και εκθαμβωτικών εικόνων», η οποία αποτελεί και την πρώτη θεατρική παραγωγή της Μπιορκ, θα παρουσιαστεί για οκτώ βραδιές στο νέο πολιτιστικό κέντρο The Shed του Μανχάταν, από τις 6 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, και όσοι τυχεροί βρίσκονται στην αμερικανική μητρόπολη εκείνη την περίοδο μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από τις 20 Φεβρουαρίου.

Η Μαρτέλ ανέλαβε τη σκηνοθεσία έπειτα από την αποχώρηση του Τζον Τίφανι, του βραβευμένου με Τόνι θεατρικού σκηνοθέτη του «Harry Potter and the Cursed Child», ο οποίος εγκατέλειψε το πρότζεκτ λόγω άλλων αντικρουόμενων υποχρεώσεων.

Lucrecia Martel 607

Από την άλλη, όσοι θαυμαστές του «Zama» δυσκολεύονται να πεταχτούν μέχρι τη Νέα Υόρκη, μπορούν να αναζητήσουν σε streaming στο Amazon το ντοκιμαντέρ του Μανουέλ Αμπράμοβιτς, «Light Years», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας και παρακολουθεί τη Μαρτέλ στα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα από το «Light Years», με τη Μαρτέλ να προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αξιολάτρευτου λάμα που εμφανίζεται στο φιλμ.


Διαβάστε ακόμη

Light Years 607