Buzz

Αυτό που η Λουκρέσια Μαρτέλ απέρριψε τη σκηνοθεσία του «Black Widow»

στα 10

Αν και το πιο παράδοξο είναι μάλλον το ότι η Marvel συμπεριέλαβε καν την Αργεντινή δημιουργό στις υποψήφιες σκηνοθέτιδες για την επερχόμενη υπερηρωική ταινία.

Αυτό που η Λουκρέσια Μαρτέλ απέρριψε τη σκηνοθεσία του «Black Widow»

Η Λουκρέσια Μαρτέλ δεν είναι μόνο η σπουδαιότερη εκπρόσωπος του σύγχρονου αργεντίνικου σινεμά και μια από τις σημαντικότερες γυναίκες σκηνοθέτιδες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αλλά υπέγραψε επίσης και μια από τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς, με το αινιγματικό «Zama».

Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου του ιδιόμορφου και συχνά απαιτητικού σκηνοθετικού της ύφους, δύσκολα θα φανταζόταν κανείς το όνομά της να αναφέρεται στην ίδια πρόταση με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Κι όμως, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Μαρτέλ σε συνέντευξή της, το όνομά της βρέθηκε για λίγο στη λίστα με τις γυναίκες δημιουργούς που ήταν υποψήφιες για να σκηνοθετήσουν τη σόλο ταινία της Black Widow, με πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιοχάνσον!

Διαβάστε ακόμη: «Fantasmas»: ένα βίντεο κλιπ της Λουκρέσια Μαρτέλ δεν θα μπορούσε παρά να είναι υπέροχο

Lucrecia Martel 607

«Ελαβα ένα e-mail από τη Marvel για ένα ραντεβού» λέει η Μαρτέλ. «Κι έτσι πήγα στη συνάντηση για τα δέκα χρόνια της Marvel. Βασικά υπέγραψα κάτι που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω για αυτή τη συνάντηση. Η Marvel και άλλες παρόμοιες εταιρείες παραγωγής προσπαθούν να συμπεριλάβουν περισσότερες γυναίκες κινηματογραφίστριες… Αυτό που μου είπαν στη συνάντηση είναι ότι “χρειαζόμαστε μια γυναίκα σκηνοθέτιδα γιατί χρειαζόμαστε κάποιον που να ενδιαφερθεί περισσότερο για την εξέλιξη του χαρακτήρα της Σκάρλετ Γιοχάνσον”».

«Μου είπαν επίσης: “Μην ανησυχείς για τις σκηνές δράσης, θα το αναλάβουμε εμείς αυτό”. Σκεφτόμουν, ωραία, θα ήθελα πολύ να συναντήσω τη Σκάρλετ Γιοχάνσον αλλά θα ήθελα επίσης πολύ να κάνω τις σκηνές δράσης».

«Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για γυναίκες σκηνοθέτιδες αλλά ακόμα πιστεύουν πώς οι σκηνές δράσης είναι για άνδρες σκηνοθέτες» συμπληρώνει η Μαρτέλ. «Το πρώτο πράγμα που τους ρώτησα ήταν αν θα μπορούσαν ίσως να αλλάξουν τα ειδικά εφέ, γιατί έχουν τόσα πολλά laser φώτα. Τα βρίσκω απαίσια. Επίσης η μουσική στις ταινίες της Marvel είναι κάπως φρικτή. Ισως διαφωνούμε σε αυτό, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να παρακολουθήσεις μια ταινία της Marvel. Είναι οδυνηρό στα αυτιά να παρακολουθείς ταινίες της Marvel».

black widow 607

Οπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, η συνάντηση δεν υπήρξε ακριβώς επιτυχημένη, με τη Μαρτέλ να αρνείται την πρόταση για περαιτέρω συζητήσεις, ενώ λίγο αργότερα η Marvel επέλεξε την Αυστραλή Κέιτ Σόρτλαντ για να αναλάβει τη σκηνοθεσία του «Black Widow».

Και μολονότι δεν περιμέναμε πραγματικά κάποια διαφορετική εξέλιξη (και μόνο το γεγονός ότι η Marvel σκέφτηκε έστω και για λίγο τη Μαρτέλ για τη σκηνοθεσία μιας τέτοιας ταινίας είναι αξιοπερίεργο από μόνο του!), μπορούμε ακόμα να φανταζόμαστε, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, τη Μαρτέλ να σκηνοθετεί μια αφαιρετική υπερηρωική ταινία με μυστικιστική ατμόσφαιρα, κρυπτικούς διαλόγους και υπνωτιστικές σκηνές δράσης…

Διαβάστε ακόμη