Buzz

«Close»: Αυτή είναι η νέα ταινία του Λουκάς Ντόντ μετά το «Girl»

στα 10

Το βραβευμένο στις Κάννες ντεμπούτο του Βέλγου σκηνοθέτη έκανε αίσθηση το 2018. Ο δημιουργός του είναι τώρα έτοιμος για το επόμενο βήμα.

«Close»: Αυτή είναι η νέα ταινία του Λουκάς Ντόντ μετά το «Girl»

O Λουκάς Ντοντ, ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του φεστιβάλ των Καννών το 2018 όπου το «Κορίτσι» του, η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που θέλει να γίνει κορίτσι και να χορέψει ως μπαλαρίνα, κέρδισε ανάμεσα σε άλλα τη Χρυσή Κάμερα.

Το φιλμ συνέχισε την λαμπρή του πορεία στα φεστιβάλ του κόσμου, βρέθηκε υποψήφιο στις Χρυσές σφαίρες και έμοιαζε να οδεύει ολοταχώς προς τις υποψηφιότητες των Οσκαρ, μέχρι την στιγμή που από την Αμερική άρχισαν να ακούγονται ηχηρές αντιρρήσεις για το γεγονός ότι ένας cis άντρας σκηνοθέτης σκηνοθέτησε κι ένα cis αγόρι πρωταγωνιστησε στην ιστορία ενός τρανς χαρακτήρα.

Οποιαδήποτε αντίρρηση (όπως το ότι το «Κορίτσι» ήταν μια εξαιρετική ταινία) χάθηκε μέσα στην οχλοβοή και η πορεία της ταινίας τουλάχιστον στην Αμερική ανακάμφθηκε απότομα. Εντούτοις το γεγονός πως το ντεμπούτο του Ντοντ ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό παραμένει και γι αυτό η επόμενη ταινία του αναμένεται με ανυπομονησία.

Δείτε ακόμη: «Decision to Leave». Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ

Girl 607 1

Το «Close» είναι η ιστορία δύο δεκατριάχρονων αγοριών που είχαν ανέκαθεν μια εξαιρετικά στενή φιλία μα που μεγαλώνοντας θα απομακρυνθούν κάτω από την πίεση των συμμαθητών τους που βλέπουν την σχέση τους υπερβολικά στενή. Οταν ένα τραγικό συμβάν θα αλλάξει τη ζωή του, ένας από τους δύο φίλους θα αναγκαστεί να επανεξετάσει την συμπεριφορά του του και τους λόγους που τον απομάκρυναν από τον φίλο του.

Ο Ντοντ φιλοδοξεί να ξεκινήσει τα γυρίσματα το καλοκαίρι του 2021 με πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς στους ρόλους των δύο αγοριών προκειμένου να κάνει όπως λέει « μια ταινία για δύο αγόρια που συνομιλούν κι αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους σε μια εποχή γεμάτη από τοξική αρρενωπότητα».

Δείτε ακόμη: Πώς είναι η διάθεσή σας για περιπέτεια; Ο Πατρίς Λεκόντ ετοιμάζει live action ταινία με τον Τεντέν