Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Tρίτη, 18 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Tρίτη, 18 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Beanpole 607

«Ενα Ψηλό Κορίτσι» (Beanpole, 2019) του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Το μεγαλεπήβολο, συγκλονιστικό «Ενα Ψηλό Κορίτσι», είναι τοποθετημένο στο Λένινγκραντ του 1945, στον έντονο απόηχο του πολέμου ο οποίος μοιάζει να κατοικεί ακόμη στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων που τον βίωσαν -παρ΄ ότι όλοι προσπαθούν να τον ξορκίσουν προσμένοντας μια περίοδο ειρήνης- και δανείζεται τον τίτλο του από την ηρωίδα του Ιγια, μια κοπέλα τόσο ψηλή κι αδύνατη που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους. Η Ιγια δουλεύει σε ένα νοσοκομείο φροντίζοντας τραυματίες πολέμου και προσπαθώντας να γιατρέψει τα δικά της τραύματα από το μέτωπο όπου είχε βρεθεί για να πολεμήσει, τραύματα που της έχουν αφήσει ένα σύνδρομο που κάθε τόσο κυριολεκτικά την «παγώνει» και την αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Στριμωγμένη στο μικρό της διαμέρισμα μεγαλώνει ένα νήπιο με περίσσευμα αγάπης, μόνο που σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι δικό της παιδί, αλλά μιας συναγωνιστριάς της και της καλύτερής της φίλης Μάσα, που έμεινε πίσω να πολεμήσει, όταν η Ιγια έφυγε για να θεραπευτεί.

Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση με το «Οι Δικοί μου Ανθρωποι», ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ, επιστρέφει με μια ταινία που δικαιώνει με το παραπάνω τους επαίνους και τα βραβεία που κέρδισε τότε. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε την κριτική του Flix και δείτε το τρέιλερ εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο COSMOTE CINEMA 2

souvenir 607 1

«The Souvenir» (2019) της Τζοάνα Χογκ

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 80 στο Λονδίνο και η Τζούλι, κόρη καλής οικογενείας, σπουδάζει σινεμά κι ονειρεύεται να κάνει μια ταινία για την ιστορία ενός παιδιού που φοβάται ότι η μητέρα του θα πεθάνει -με φόντο την υπό κατάρρευση οικονομία της πόλης του Σάντερλαντ, που είδε τα κάποτε ανθηρά ναυπηγεία της να κλείνουν, θύματα της οικονομικής πολιτικής της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ομως η καλοβαλμένη, posh πραγματικότητα της ζωής της θα πάρει μια απρόσμενη στροφή μετά την γνωριμία της με τον πάντα καλοντυμένο, καθώς πρέπει Αντονι. Μεγαλύτερός της, με εξαιρετικές σπουδές, με δουλειά στο υπουργείο εξωτερικών, εκλεπτυσμένα γούστα και αγάπη για την κλασική μουσική, μοιάζει αψεγάδιαστος, αλλά κρύβει ένα μυστικό που θα σημαδέψει την κοινή τους ζωή και την μεταξύ τους σχέση.

Σαν ενθύμιο μιας εποχής και μιας στιγμής στο χρόνο, το «The Souvenir», με πρωταγωνίστριες την Τίλντα Σουίντον και την κόρη της Oνορ Σουίντον Μπέρν, είναι μια υπέροχα κομψή ταινία για τη δημιουργία, την ενηλικίωση, τον πρώτο έρωτα, την απογοήτευση, κυριολεκτικά επί προσωπικού. Διαβάστε την κριτική του Flix και δείτε το trailer εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Google play

Oldboy 607

«OldBoy» (2013) του Σπάικ Λι

Ενας άντρας, ο Τζο, βρίσκεται έγκλειστος, φυλακισμένος σε απόλυτη απομόνωση, για είκοσι χρόνια: δε γνωρίζει ούτε ποιος είναι ο δεσμοφύλακάς του, ούτε για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί. Οταν θα βρεθεί ελεύθερος, θα ξεκινήσει μια αμείλικτη, αιματηρή, εμμονική διαδρομή εκδίκησης χωρίς επιστροφή.

Η ταινία που το 2003 έβαλε τον Κορεάτη Παρκ Τσαν-Γουκ στον παγκόσμιο χάρτη και συνέβαλε στην αναγνώριση του σκληρού, επιθετικού νέου κορεάτικου κινηματογράφου, διασκευάζεται από τον Σπάικ Λι, σε μια επιλογή που αρχικά προκαλεί έκπληξη. Σε μια δεύτερη σκέψη, φυσικά, οι κοινές γραμμές της ταινίας και του σινεμά του Σπάικ Λι, η μάχη του μοναχικού ήρωα ενάντια σε όλους, ένα κοινωνικό κατηγορώ βαθειά ριζωμένο στην ηθική του δρόμου, η σχέση αγάπης και μίσους με τη βία, γίνονται εμφανείς. Διαβάστε την κριτική του Flix.

Προβάλλεται στο ALPHA στις 23.00

A Knight's Tale 607

«Ο Θρύλος Ενός Ιππότη» (A Knight's Tale, 2001) του Μπράιαν Χέλγκελαντ

Στην Αγγλία του 14ου αιώνα, όταν η μονομαχία ιπποτών με κοντάρια ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα αγωνίσματα, έμελλε να κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του και να διακριθεί ως ανίκητος ιππότης ο -ταπεινής καταγωγής, αλλά πολύ γοητευτικός και ικανός- Γουίλιαμ Θάτσερ. Μία μεταμοντέρνα (υπό τους ήχους των Queen) μεταφορά των ανάλογων ταινιών στον 21ο αιώνα. Φέτος η ταινία κλείνει 20 χρόνια και στην Αμερική ετοιμάζονται για επετειακές επανεκδόσεις - ειδικά αφιερωμένες στην μνήμη του πρωταγωνιστή Χιθ Λέτζερ.

Προβάλλεται στις 21.00 στο Novalife

underground railroad 607

Underground Railroad του Μπάρι Τζένκινς

Βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Κόλσον Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία – μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει». Η μεταφορά του βιβλίου του Κόλσον Γουάιτχεντ διαπνέεται από ένα επικό όραμα και ανοίγει σε ένα μεγαλειώδες φάσμα συναισθημάτων και ιδεών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την σειρά.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.

ioff 607

Για Χάρη Σας του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο

Η Άννα ως παιδί ήταν εξωστρεφής και θαρραλέα. Σήμερα είναι μια γυναίκα που ζει στη Νάπολη και τα τελευταία είκοσι χρόνια σταμάτησε να βλέπει τι πραγματικά συμβαίνει στην οικογένειά της. Για χάρη των τριών παιδιών της και της οικογένειάς της, επέτρεψε στη ζωή της να σβήνει μέρα με τη μέρα, αν και στη δουλειά όλοι την αγαπούν και την εκτιμούν, κάτι που τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Γιατί η Άννα έχει τη φυσική ροπή να βοηθάει τους άλλους, το χάρισμα αυτό όμως δεν το χρησιμοποιεί για τον εαυτό της. Με τους Βαλέρια Γκολίνο, Μασιμιλιάνο Γάλο, Ανδριάνο Ζιανίνι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο 7ο Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου online

Postman always rings twice 607

«Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δυο Φορές» (The Postman Always Rings Twice, 1981) του Μπομπ Ράφελσον

Ενας άνεργος τυχοδιώκτης και μια μοιραία γυναίκα παγιδευμένη σ' έναν γάμο, αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον άντρα της για να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτά τους. Το κλασικό νουάρ του 1946 γνωρίζει εδώ το remake του από τον Μπομπ Ράφελσον και με ένα εκρηκτικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι που έβαλε φωτιά στη μεγάλη οθόνη, τους Τζακ Νίκολσον και Τζέσικα Λανγκ.

Προβάλλεται στις 22.00 στο Novacinema 2

The Woman in the Window 607

«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» (The Woman in the Window, 2020) του Τζο Ράιτ

Η Aννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Aννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς