Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 15 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 15 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Meaning of Life 607

«Το Νόημα της Ζωής» (Monty Python's The Meaning of Life, 1983 ) του Τέρι Τζόουνς

Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Μήπως είναι η εργασία; Μήπως η μάθηση; Η οικογένεια; Ο πλούτος; Και τι κάνουμε όταν ο θάνατος μας χτυπά την πόρτα; Η ταινία προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στα βασανιστικά ερωτήματα: ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, έχει η ζωή μας κάποιο νόημα ή όλα είναι μάταια; Αλλά… περιμένετε! Εδώ δεν πρόκειται για καμιά φιλοσοφική πραγματεία! Εδώ πρόκειται για τους Μόντι Πάιθον, που με το θεότρελο, άσεμνο χιούμορ τους, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο! Σατιρίζουν μέχρι τελικής πτώσεως όλους τους κοινωνικούς περιορισμούς που μας εμποδίζουν να χαρούμε την ομορφιά της ζωής..

«Ο Θεός χρειάστηκε εφτά μέρες για να φτιάξει τον κόσμο, οι Μόντι Πάιθον χρειάζονται μόνο μιάμιση ώρα για να τον γκρεμίσουν». Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο COSMOTE CINEMA 1

the consequences of love  οι συνέπειες του έρωτα 607

Οι Συνέπειες του Ερωτα (Le conseguenze dell’amore) του Πάολο Σορεντίνο

Κάθε άνθρωπος έχει τα ανομολόγητα μυστικά του. Ο Τίτα Ντι Τζιρόλαμο όμως δεν έχει μόνο ένα. Δεν εξηγείται αλλιώς για ποιο λόγο ένας πενηντάρης από τη Νότια Ιταλία ζει εδώ και οκτώ χρόνια σε ένα αδιάφορο δωμάτιο ξενοδοχείου σε μια εξίσου αδιάφορη πολίχνη της Ιταλόφωνης Ελβετίας. Χρόνια που τα πέρασε μες στη σιωπή, με πολλά τσιγάρα, κουρνιασμένος μια στο λόμπι και μια στο μπαρ του ξενοδοχείου, πάντα επίσημα ντυμένος. Ο Τίτα παρατηρεί, αναλύει απαθής τη ζωή που τρέχει μπροστά του χωρίς να νιώθει, να αισθάνεται τίποτα. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται… Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο 7ο Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου online

The Woman in the Window 607

«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» (The Woman in the Window, 2020) του Τζο Ράιτ

Η Aννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Aννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται.

Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Inception 607

«Inception» (2010) του Κρίστοφερ Νόλαν

Σ' ένα απροσδιόριστο μέλλον, η επιχειρηματική κατασκοπία παίζεται σε άλλα επίπεδα. Επιχειρήσεις προσλαμβάνουν συμμορίες για να κλέψουν την επόμενη ιδέα από... το υποσυνείδητό των ανταγωνιστών τους. Τα μέλη της συμμορίας, οι λεγόμενοι «Εξαγωγείς», σε ναρκώνουν σε βαθύ ύπνο, εισβάλουν κι εκείνοι στα όνειρά σου και σε αναγκάζουν να τους ομολογήσεις το καλά κρυμμένο σου μυστικό. Ο «Γκομπ» είναι ένας τέτοιος διαβόητος Εξαγωγέας, ο οποίος έχει μαζί του την ομάδα του: τον χημικό του, τον ειδικό στις μεταμορφώσεις, τον υπεύθυνο ασφάλειας και τον αρχιτέκτονά του – εκείνον που κατασκευάζει το περιβάλλον, τον κόσμο του ονείρου. Ο «Γκομπ» όμως δεν φέρνει μόνο τη φιλοδοξία και το ταλέντο του στη δουλειά. Κουβαλά και τους δαίμονές του. Η γυναίκα του, η Μολ, έχει πεθάνει αλλά στοιχειώνει το υποσυνείδητό του, εισβάλλοντας στα όνειρά του, ενώ ένα ένοχο μυστικό τον εμποδίζει να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο όπου περιμένουν τα δυο παιδιά του. Μέχρι που ένας πλούσιος Ιάπωνας επιχειρηματίας, ο Σάιτο, του προτείνει το αδύνατο: αν τον βοήθησει σε μία αποστολή, έχει τις διασυνδέσεις να τον απαλλάξει. Ο Γκομπ θα μπορεί να επιστρέψει σπίτι του. Η αποστολή όμως είναι η εξής: δε πρέπει να κλέψει μία ιδέα από τον κληρονόμο του ανταγωνιστή του. Πρέπει να του φυτέψει μία ιδέα: να μην αποδεχθεί την κληρονομιά, να διαλύσει την εταιρία του πατέρα του και να αρχίσει από την αρχή, έτσι ώστε να μείνει το μονοπώλιο της Αγοράς στον Σάιτο. Αυτή η μέθοδος εμφύτευσης ιδεών όμως, που ονομάζεται «Inception», απαιτεί από τον Γκομπ και τη συμμορία του να βυθιστούν σε τρία επίπεδα ύπνωσης – σε όνειρο, μέσα στο όνειρο, μέσα στο όνειρο. Εκεί όλα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, πολύ πιο επικίνδυνα. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος κανείς να παραμείνει σ' ένα αιώνιο λίμπο, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Να μην μπορέσει να ξυπνήσει, να μην βρει το δρόμο να ξαναγυρίσει πίσω...

Το 2010 ο Κρίστοφερ Νόλαν κατασκεύασε ένα ασύλληπτο κινηματογραφικό όνειρο. Δέκα χρόνια μετά κι εμείς πατάμε ακόμα το snooze. Δε θέλουμε να ξυπνήσουμε ποτέ από κάτι που έγινε επάξια αυτόματα κλασικό. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.30 στο Novacinema 3HD

Deadpool 607 3

«Deadpool» (2016) του Τιμ Μίλερ

Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, τη Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα. Παρόλο που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα που κατέστρεψε τη ζωή του.

O Deadpool είναι γνωστός ως ο σκανταλιάρης, σαρκαστικά αθυρόστομος, πανσεξουαλικός σούπερ ήρωας της Marvel ο οποίος δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, ενώ δεν αφήνει κανέναν, εχθρό και σύμμαχο, όρθιο. O πιο αστείος, αθυρόστομος και σέξι υπερήρωας στην ταινία που του αξίζει! Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο STAR

Kill Bill 2 607

«Κill Bill 2≥ () του Κουέντιν Ταραντίνο

Αφού έχει διαγράψει ήδη δύο ονόματα από την λίστα θανάτου της, η «Νύφη» συνεχίζει ακάθεκτη το εκδικητικό έργο της, βάζοντας τώρα στόχο τον Μπαντ και την Έλ Ντράιβερ, δύο ακόμα μέλη της ομάδας «Φονικά Ερπετά» που την πρόδωσαν τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Όλα οδηγούν στην τελική μάχη με τον Μπίλ, το πρώην αφεντικό της «Νύφης», αυτόν που διέταξε την εκτέλεση της…

Το δεύτερο μέρος του έπους του Κουέντιν Ταραντίνο προβάλλεται στις 01.00 στο OPEN

Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά 607

H Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου

Ενα άδειο ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά. Εκτός σεζόν. Ο Αντώνης Παρασκευάς φτάνει κρυμμένος στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κι οργανώνει την καθημερινότητά του με απλές, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, όσο θα κρατήσει η ηθελημένη αποχώρησή του από τον κόσμο των media και του τηλεοπτικού πρωινού, του οποίου υπήρξε βασιλιάς επί σειρά ετών. Ομως ο Αντώνης Παρασκευάς νιώθει κουρασμένος. Νιώθει ότι χρωστάει στο κοινό του ένα θεαματικό come back. Κι αποφασίζει να το προσφέρει σκηνοθετώντας την απαγωγή του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει θριαμβευτικά και με καινούριες ιδέες, ξανά στην πρώτη γραμμή της επαφής με τον κόσμο. | Το ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου, επίσημη συμμετοχή στο Forum του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε Α' τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2 στις 23.45

Deux Jour, Une Nuit 607

Δυο Μέρες, Μια Νύχτα των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο κανάλι της Βουλής

Before Midnight 607

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (Before Midnight, 2013) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

23 χρονών κατέβηκαν από ένα τρένο στη Βιέννη και πέρασαν μία νύχτα περπατώντας, μιλώντας, γελώντας. Χτίζοντας αφήγηση στην αφήγηση, τρέλα στην τρέλα, βλέμμα στο βλέμμα, την παραδοχή ότι κάπως έτσι απροσδόκητα γεννιούνται και πεθαίνουν οι νεανικές, αδιέξοδες, αλλά αξέχαστες ερωτικές ιστορίες της ζωής σου. Στα 32 του ο παντρεμένος στην Αμερική Τζέσι πήγε στην πόλη της, το Παρίσι, για να παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε πάνω στη γνωριμία τους. Κι εκεί η Σελίν τον ξανασυνάντησε, κλείνοντας ραντεβού με τη βεβαιότητα (τόσο των ίδιων, όσο και τη δική μας) ότι αυτά ανήκουν αποκλειστικά στο παρελθόν των αυθόρμητων παράλογων νιάτων μας. Μόνο που δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα απόγευμα, λίγο ακόμα περπάτημα, μία σειρά από νέες αλήθειες, εξομολογήσεις, γέλια και βλέμματα για να αποδειχθούμε όλοι μας γερασμένοι και κυνικοί. Ο αληθινός έρωτας δε γνωρίζει timing, ή χρόνο. Δεν θα τον ζήσεις στην οικειότητα. Πρέπει να τον αναγνωρίσεις όταν σου κλείσει φευγαλέα το μάτι. Πρέπει να τολμήσεις να χάσεις ένα αεροπλάνο.

Εννιά χρόνια αργότερα, ο Τζέσι και η Σελίν είναι ακόμα μαζί. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ αλλά αυτό απασχολεί μόνο τις δίδυμες 5χρονες κόρες τους. Εκείνοι έχουν δώσει τους όρκους τους σε θεούς που κρύβονται σε ήλιους που ανέτειλαν και έδυσαν - δεν τους απασχολούν θεσμοί και υπογραφές. Οι ίδιοι μόνο ξέρουν τι έχουν θυσιάσει από την προσωπική τους ζωή, το χρόνο, τα όνειρα τους για να κάνουν αυτή τη σχέση να λειτουργήσει. Αλλά ίσως ήρθε η ώρα να το μάθουμε κι εμείς. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς