Buzz

Από το Google Earth στα Οσκαρ, να πως το «Lion» μπορεί να είναι η ταινία της χρονιάς

στα 10

Δεν χρειάζεται να εκπλαγείται όταν θα ακούτε τον τίτλο του όλο και πιο συχνά στο δρόμο για τα Οσκαρ. Το «Lion» του Γκαρθ Ντέιβις φιγουράρει ήδη ως το ασφαλές outsider για τον τίτλο της ταινίας της χρονιάς.

Από το Google Earth στα Οσκαρ, να πως το «Lion» μπορεί να είναι η ταινία της χρονιάς

Ο Σαρού Μπρίρλι χωρίστηκε από τη μητέρα του στην ηλικία των πέντε ετών και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στην Αυστραλία. 25 χρόνια αργότερα η αναζήτηση της βιολογικής του μητέρας υπήρξε μία από τις πιο διάσημες αληθινές ιστορίες σε Αυστραλία και Ινδία, με ευτυχή κατάληξη αλλά και ένα βιβλίο με τίτλο «Α Long Way Home» που κυκλοφόρησε το 2012.

Σε αυτό το βιβλίο βασίζεται το «Lion», η ταινία του Αυστραλού Γκαρθ Ντέιβις, διάσημου για τη σκηνοθεσία επεισοδίων από το «Top of the Lake» της Τζέιν Κάμπιον αλλά και για βραβευμένα διαφημιστικά που τον έστειλαν μέχρι το Χόλιγουντ και την αγκαλιά της Weinstein Company που του εμπιστεύτηκε το «Lion» με σκοπό να το στείλει όσο πιο ψηλά μπορεί στα φετινά Οσκαρ.

Lion 607

Οι οιωνοί είναι με το μέρος τους, αφού η ταινία διαθέτει όλους εκείνους τους συναισθηματικούς εκβιασμούς που συγκινούν κυρίως τα μεγαλύτερης ηλικία μέλη της Ακαδημίας, φέρνει μνήμες από το «Slumdog Μιllionaire» (κάποια στιγμή ας μιλήσει κάποιος σοβαρά για αυτό το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας), διαθέτει φρέσκο και αρκούντως πολυσυλλεκτικό καστ (από τον Ντεβ Πατέλ μέχρι τη Ρούνι Μάρα και τη Νικόλ Κίντμαν) και μετά την προβολή του στο Φεστιβάλ του Τορόντο ενισχύθηκε το οσκαρικό του προφίλ για να είναι έτοιμο για την κούρσα προς την 89η απονομή που μοιάζει ήδη να έχει ξεκινήσει.

Lion 607

To «Lion» θα ανοίξει στις αμερικανικές αίθουσες το Νοέμβριο. Μέχρι τότε δείτε παρακάτω το χορταστικό του τρέιλερ και προσπαθήστε να μην συγκινηθείτε από την πολλή συγκίνηση:


Περισσότερες οσκαρικές ταινίες που... έρχονται

Lion 607