Buzz

To νέο τρέιλερ του «Birth of a Nation» επιβεβαιώνει πως αυτή είναι μια από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Βραβευμένο στο Sundance και με τα Οσκαρ να το έχουν ήδη προσέξει, έρχεται με δύναμη.

To νέο τρέιλερ του «Birth of a Nation» επιβεβαιώνει πως αυτή είναι μια από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς

To φιλμ του Νέιτ Πάρκερ φαντάζει ήδη όχι μόνο φαβορί για να σαρώσει στις οσκαρικές υποψηφιότητες του 2017 αλλά και για να θριαμβεύσει, δίνοντας την ευκαιρία στο Χόλιγουντ να δίξει την στήριξή του τη μαύρη κοινότητα και μάλιστα με ένα φιλμ που υπονομευει το ρατσιστικό «Η Γέννηση Ενος Εθνους» του Ντ. Γ. Γκρίφιθ.

Διαβάστε ακόμη: «The Birth of a Nation»: Αυτή είναι η ταινία που διεκδικεί ήδη το Οσκαρ του 2017

Το «Birth of a Nation», αφηγείται την ιστορία ενός σκλάβου ο οποίος το 1831 οδήγησε μια ομάδα αφροαμερικάνων σκλάβων σε μια εξέγερση που κόστισε την ζωή σε 50 λευκούς και 200 μαύρους, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει όσο εντυπωσιακό κι όσο politically correct χρειάζεται να είναι μια τέτοια ταινία στις μέρες του «black lives matter».

The Birth of a Nation 607

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2017: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί

Το δεύτερο τρέιλερ του φιλμ όμως δείχνει πως έχει το εκτόπισμα μιας ταινίας που είναι αληθινά καλή κι όχι απλά ένα «πολιτικό εργαλείο» για να επιβεβαιώσει η κινηματογραφική βιομηχανία το ότι έχει ανοιχτό μυαλό. Με το φιλμ να ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες της Αμερικής το φθινόπωρο (και στις αρχές του 2017 στην Ελλάδα) πάρτε μια ακόμη γεύση από την « Γέννηση Ενός Εθνους».


Δείτε ακόμη:

birth of a nation poster 607