Buzz

Ο Λαρς φον Τρίερ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

στα 10

Μετά τις σεξουαλικές περιπέτειες του «Nymphomaniac», ο προβοκάτορας Δανός σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με τη δολοφονική δράση ενός serial killer στο «The House That Jack Built».

Ο Λαρς φον Τρίερ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Μπορεί ο Λαρς φον Τρίερ να ανακηρύχτηκε persona non grata από το Φεστιβάλ Καννών μετά τις δηλώσεις του περί Χίτλερ όταν βρέθηκε εκεί για την πρεμιέρα της «Μελαγχολίας» του, το 2011, σίγουρα όμως η Κρουαζέτ εξακολουθεί να αποτελεί το καταλληλότερο μέρος στον κόσμο για να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την επόμενη ταινία του.

Και μπορεί ο ίδιος να μη βρίσκεται στις Κάννες, ήταν όμως εκεί η παραγωγός του, Λουίζ Βεσθ, η οποία αποκάλυψε νέα στοιχεία για το «The House That Jack Built». Η ταινία, η οποία αρχικά προοριζόταν για τηλεοπτική σειρά (μέχρι που τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τρίερ αποφάσισε να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη), θα περιγράφει τη δράση ενός κατά συρροή δολοφόνου από τη δική του οπτική γωνία, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δέκα με δώδεκα ετών.

Φυσικά, μην περιμένετε ένα παραδοσιακό θρίλερ από έναν σκηνοθέτη που αρέσκεται να φέρνει σε άβολη θέση το κοινό του. Η Βεσθ περιγράφει το «The House That Jack Built» ως «μια ταινία για serial killer όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Ο Τρίερ θέλει να έχει τη δυνατότητα να την αλλάζει ανάμεσα στους περιόδους των γυρισμάτων γιατί όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τον βασικό κορμό της ταινίας το φθινόπωρο, τότε θα ξεκινήσει το μοντάζ και θα δει πώς θα συνδυάσει τους φόνους». Και συνεχίζει: «Την αποκαλεί τα πέντε περιστατικά, κάτι το οποίο αναφέρεται στις υποθέσεις των δολοφονιών, και ανάμεσα έχει υλικό που θα συνδέει την ιστορία, με τρόπο παρόμοιο με το “Nymphomaniac”».

Διαβάστε ακόμη: O Λαρς Φον Τρίερ έχει νέα για το «The House That Jack Built»

Lars von Trier 1

Μια συμπαραγωγή μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Σουηδίας και Δανίας, το «The House That Jack Built» θα είναι αγγλόφωνο και, όπως είναι επόμενο, αναμένεται να προσελκύσει και πάλι ένα διεθνές καστ, πρόθυμο να βασανιστεί ποικιλοτρόπως από τον εκκεντρικό auteur. Προς το παρόν, δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα υποδυθούν τους δύο βασικούς ανδρικούς και τους τέσσερεις γυναικείους ρόλους της ταινίας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετακομίσουν στη Δανία για όσο θα κρατήσουν τα γυρίσματα (που ξεκινούν τον προσεχή Αύγουστο), καθώς παρά το γεγονός ότι η ταινία θα εκτυλίσσεται στην Ουάσινγκτον, για άλλη μια φορά ο Τρίερ δεν έχει σκοπό να το κουνήσει από τη χώρα του!

Να θυμίσουμε ότι ο Τρίερ είχε και στο παρελθόν καταπιαστεί με κατά συρροή φόνους, στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το εικονοκλαστικό «Στοιχείο του Εγκλήματος» του 1984, που τον έβαλε δυναμικά στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη και του οποίου το τρέιλερ μπορείτε να δείτε παρακάτω. Οσο για τη νέα του κινηματογραφική πρόκληση, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2018 και – γιατί όχι; – να συσφίξει και πάλι τις σχέσεις του με το Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη