Buzz

Από Βάγκνερ μέχρι Μπάουι και Μπιορκ: οι μουσικές των ταινιών του Λαρς φον Τρίερ σε συναυλία

στα 10

Σχεδόν τόσο καθηλωτικό όσο οι ταινίες του: η Συμφωνική της Δανίας παίζει ζωντανά τις μουσικές από τις ταινίες του Λαρς φον Τρίερ.

Από Βάγκνερ μέχρι Μπάουι και Μπιορκ: οι μουσικές των ταινιών του Λαρς φον Τρίερ σε συναυλία

Για τον Λαρς φον Τρίερ μπορεί κανείς να πει πολλά - ο ίδιος θέλει να λένε πολλά γι' αυτόν. Ωστόσο, ανάμεσα στα αριστουργήματα που έχει σκηνοθετήσει για το σινεμά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εκπληκτική ευρηματικότητά του στην επιλογή της μουσικής του: εκείνος είναι ο σκηνοθέτης που μπορεί να συνδέσει τον Χέντελ με τους Rammstein, τον Βιβάλντι με τον Μπάουι, να κάνει την Μπιορκ πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ και να ντύσει το τέλος του κόσμου με Βάγκνερ.

Διαβάστε ακόμη: «The House that Jack Built» - Ο Λαρς φον Τρίερ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Nymphomaniac Director's Cut 607

Οσο, λοιπόν, ο Λαρς φον Τρίερ προετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του, με τίτλο «The House that Jack Built», η Zentropa μαζί με το Danish Broadcasting Corporation ετοιμάζουν μια υπέροχη συναυλία, μια βραδιά όπου η Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας θα παίξει ζωντανά τις μελωδίες από τις ταινίες του Τρίερ, με έμφαση στο ταλέντο του για απρόσμενους συνδυασμούς: Οι τυχεροί που θα βρεθούν στις 20 Αυγούστου στο Koncerhuset της Κοπεγχάγης, θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που θ' αποτελείται από Βάγκνερ, Χέντελ, Βιβάλντι και Περγκολέζι, το εναρκτήριο τραγούδι της Μπιορκ από το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι», το «Life on Mars» του Ντέιβιντ Μπάουι από το «Δαμάζοντας τα Κύματα» κι άλλες επιλογές μουσικής που ακούγονται στις δουλειές του Τρίερ, από τη «Μήδεια» και το «Europa» μέχρι το «Melancholia» και το «Nymph()maniac». Δείτε παρακάτω το τρέιλερ για τη συναυλία και ταξιδέψτε για λίγο στο μαγικό, επώδυνο κόσμο του Λαρς φον Τρίερ, ή, ακόμα καλύτερα, βγάλτε καλοκαιρινό εισιτήριο για Δανία!


Διαβάστε ακόμη: