Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ημέρα Ενατη

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών την Πέμπτη, 23 Μαΐου, έτσι όπως τα είδε και τα κατέγραψε το Flix.

Flix Team
Κάννες 2013: Ημέρα Ενατη
H χθεσινή μερα, ανήκε στην Αντέλ και τη Λέα!

H χθεσινή μέρα είχε με κάποιο τρόπο ελληνικό χρώμα, ή έστω ελληνικό επίθετο αν προτιμάτε. Εστω κι αν η Αντέλ Εξαρχόπουλος η ελληνικής καταγωγής πρωταγωνίστρια του «La Vie d' Adele», δήλωσε πως η σχέση της με την χώρα μας, εκτός από το επώνυμό της που κληρονόμησε από τον παππού της, εξαντλείται ούτε λίγο ούτε πολύ στην αγάπη της για τη... φέτα. Στην συνέντευξη τύπου πάντως τόσο η Αντέλ όσο και Λέα Σεϊντού δήλωσαν ότι οι καυτές ερωτικές σκηνές τους ήταν κάτι που διασκέδασαν και πως συχνά χρειαζόταν να διακόπτουν τα γυρίσματα καθώς ξεσπούσαν σε γέλια. Διαβάστε εδώ τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου και δείτε φωτογραφίες από τις εξαιρετικά φωτογενείς πρωταγωνίστριες του φιλμ τόσο στο photocall και την συνέντευξη τύπου όσο και στο κόκκινο χαλί.

1

1

1

1

1

1

1

1

Εκτός από την Αντέλ Εξαρχόπουλος όμως ήταν και ο Αλεξάντερ Πέιν με την «Nebraska» του που έφερε λίγο αέρα από Ελλάδα στις Κάννες. Η ταινία του ένα ασπρόμαυρο road movie με ήρωες έναν πατέρα κι έναν γιο ήταν μια από τις πιο γλυκές στιγμές του διαγωνιστικού προγράμματος, μια ταινία που σε κάνει να νιώθεις «ότι ξεφυλλίζεις το μη φωτογενές ασπρόμαυρο άλμπουμ της δικής σου οικογένειάς, και είσαι αρκετά μεγάλος πια για να τους κοιτάξεις χωρίς φίλτρο, να τους δεις για αυτό που ακριβώς είναι και να τους αγαπήσεις από την αρχή». Διαβάστε εδώ την κριτική μας για την ταινία.

1

Ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου είπε ανάμεσα σε άλλα, ότι αυτό που τον συγκίνησε ιδιαίτερα σε αυτή την μικρή ιστορία είναι το πως «ο ήρωας προσπαθεί να δώσει λίγη αξιοπρέπεια στον ηλικιωμένο πατέρα του. Με άγγιξε πολύ γιατί οι γονείς μου βρίσκονται κι εκείνοι στο ίδιο περίπου στάδιο της ζωής του, σε ένα σημείο όπου από μια σειρά πραγμάτων, αρχίζεις να χάνεις λίγο την αξιοπρέπειά σου. Και για μένα είναι πολύ σημαντικό όταν εμείς, οι γιοί και οι κόρες τους κάνουμε κάτι τέτοιο, τους δίνουμε πίσω λίγη από την αξιοπρέπεια που χάνουν». Οσο για τον Μπρους Ντερν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον σκηνοθέτη του, αληθινή ιδιοφυΐα. Διαβάστε περισσότερα απ΄όσα ειπώθηκαν.

1

1

Ο Μπρους Ντερν όμως δεν ήταν ο μόνος μυθικός ηθοποιός στις Κάννες χτες. Ο Τζέρι Λιούις ήταν επίσης παρών ως πρωταγωνιστής στο «Max Rose» την ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Ντάνιελ Νόα, στον ρόλο ενός 87χρονου μουσικού της τζάζ που μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ανακαλύπτει ότι εκείνη ήταν ερωτευμένη για χρόνια με κάποιον άλλον. Στην συνέντευξη τύπου, ο Λιούις εμφανίστηκε κεφάτος και γεμάτος θετική διάθεση και δήλωσε ενθουσιασμένος με την ταινία, λέγοντας ότι «ήταν το καλύτερο σενάριο που είχα διαβάσει εδώ και σαράντα χρόνια. Το σενάριο είναι ένας φόρος τιμής στους ηλικιωμένους και μια ταινία που σε γεμίζει χαρά. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τους θεατές του θα νιώσουν ευτυχισμένοι βλέποντας το φιλμ».

1

1

1

Στην γκλάμουρους πλευρά του φεστιβάλ, το καθιερωμένο φιλανθρωπικό γκαλά της amFAR, το ίδρυμα που επενδύει κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσό για την έρευνα του AIDS, έλαβε χώρα χτες το βράδυ στο Eden Roc με την υποστήριξη της Chopard που είναι ένας από τους επίσημους συνεργάτες του φεστιβάλ των Καννών. Ανάμεσα στους σταρ που παρευρέθηκαν ήταν η Τζέσικα Τσαστέιν, η Κρίστιν Σκοτ Τόμας, η Παθ Βέγκα, η Κάιλι Μινόγκ, η Οντρέ Τοτού, αλλά και οι Duran Duran που βρέθηκαν στο φεστιβάλ για την κινηματογραφημένη από τον Ντέιβιντ Λιντς συναυλία τους, που προβλήθηκε στα πλαίσια της αγοράς.

1

1

1

1

1

1

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013