Buzz

Ο (περίεργος) λόγος που ο Τζόνι Ντεπ δεν ήθελε γυναίκα κακό στους «Πειρατές της Καραϊβικής 5»

στα 10

Οι αποκαλύψεις ενός από τους σεναριογράφους της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής 5», έκαναν τον ηθοποιό να κατηγορηθεί για σεξιστικές διακρίσεις.

Ο (περίεργος) λόγος που ο Τζόνι Ντεπ δεν ήθελε γυναίκα κακό στους «Πειρατές της Καραϊβικής 5»

Τον τελευταίο καιρό ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για όλους τους λάθους λόγους. Μετά το διαζύγιό του με την Αμπερ Χερντ, αλλά και την μήνυση που άσκησε ο ηθοποιός σε πρώην οικονομικούς του ατζέντηδες για χρεοκοπία, έρχεται και η αποκάλυψη ενός από τους σεναριογράφους της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής 5», Τέρι Ρόσιο, πως ο αρχικός κακός της ταινίας ήταν γυναίκα αλλά ο Ντεπ αρνήθηκε να την γυρίσει μόλις το έμαθε.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Ρόσιο, ήταν ότι ο Ντεπ ανησυχούσε πως κάτι τέτοιο θα θύμιζε αρκετά το «Dark Shadows», στο οποίο ο κακός ήταν γυναίκα. Ο Ρόσιο είχε γράψει ένα αρχικό σενάριο για την ταινία, που αρχικά είχε τον τίτλο «Dead Men Tell No Tales», με μια γυναικεία εκδοχή του κακού, στο οποίο ο Ντεπ άσκησε αμέσως βέτο όταν το διάβασε. Φυσικά όλο αυτό ακούγεται κάπως παράλογο μιας και υπάρχουν πολλές ταινίες στις οποίες ένας ανδρικός ρόλος πρωταγωνιστή έχει να αντιμετωπίσει έναν ανδρικό ρόλο κακού, και ο Ντεπ έχει παίξει σε πολλές τέτοιες ταινίες χωρίς να τις συγκρίνει μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα: The irony: «Οι Πειρατές της Καραϊβικής 5», θύμα πειρατείας!

pirate of the caribbean 5

Αργότερα ο Ρόσιο προσπάθησε να κουκουλώσει όσα αρχικά δήλωσε, λέγοντας πως απλά το σενάριό του αυτό ήταν χάλια αν και, συνέχισε, τα σενάριά του σπάνια θεωρούνται χάλια. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα για άλλη μια φορά ο Ντεπ να κατηγορηθεί για σεξιστικές διακρίσεις. Βέβαια πολλοί λένε πως απλά ο συγκεκριμένος ρόλος δεν ήταν καλός, ή ότι ο ρόλος του Ντεπ στην απόφαση αυτή είναι παρεξηγημένος. Όπως και να έχει όμως, οι δηλώσεις του Ρόσιο δεν βοηθούν τόσο την, ήδη μπερδεμένη, κατάσταση αλλά ούτε τον ίδιο τον Ντεπ.

Το «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Eκδίκηση του Σαλαζάρ» των Γιοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Μαΐου σε διανομή της Feelgood Entertainment.

pirate of the caribbean 5

Δείτε ακόμη: