Buzz

The irony: «Οι Πειρατές της Καραϊβικής 5», θύμα πειρατείας!

στα 10

H ταινία της Disney είναι το τελευταίο θύμα των χάκερ που απαιτούν λύτρα προκειμένου να μην την διαρρεύσουν online.

The irony: «Οι Πειρατές της Καραϊβικής 5», θύμα πειρατείας!

Πριν από μερικές εβδομάδες, το Netflix βρέθηκε σε μια ανάλογη θέση όταν τα επεισόδια του καινούργιου κύκλου του «Orange Is the New Black» βρέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθερα online πριν από την προβολή τους, μετά την άρνηση της πλατφόρμας να πληρώσει λύτρα σε bitcoin στους χάκερ που τα είχαν υποκλέψει από ένα post production στούντιο.

Τώρα η Disney βρίσκεται στην ίδια θέση με ένα ακόμη πιο σημαντικό προϊόν, ένα από τα μεγαλύτερα υποψήφια μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού, το «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ».

Δείτε ακόμη: «Πειρατές της Καραϊβικής 5»: το trailer αποκαλύπτει τον Χαβιέ Μπαρδέμ ως τον απόλυτο εχθρό του Τζακ Σπάροου

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 607

Οι χάκερ απαιτούν ένα αδιευκρίνιστο ποσό σε bitcoin, προκειμένου να μην διαρρεύσουν το φιλμ, πρώτα σε πεντάλεπτα αποσπάσματα και στη συνέχεια σε 20λεπτα κομμάτια, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην εταιρεία για να πληρώσει.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Disney, η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει και συνεργάζεται με το FBI στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους υπαίτιους του ηλεκτρονικού εγκλήματος και του εκβιασμού, πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες παγκοσμίως, στις 25 Μαΐου.

Το «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Eκδίκηση του Σαλαζάρ» των Γιοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Μαΐου σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 607

Δείτε ακόμη: