Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ εγκαταλείπει το καστ της νέας ταινίας του Τόντ Χέινς (πέντε μέρες πριν το γύρισμα)

στα 10

Προτού καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο Φίνιξ αποχωρεί από το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Τοντ Χέινς.

Ο Χοακίν Φίνιξ εγκαταλείπει το καστ της νέας ταινίας του Τόντ Χέινς (πέντε μέρες πριν το γύρισμα)

Εναν χρόνο πριν, ο Τοντ Χέινς ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια νέα ταινία με τον Χοακίν Φίνιξ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ιδιαίτερες πληροφορίες για το πρότζεκτ. Στη διάρκεια στου διαστήματος που μεσολάβησε από τότε, νέες πληροφορίες για το τελευταίο εγχείρημα του καταξιωμένου δημιουργού είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η -ακόμη- άτιτλη ταινία του Χέινς, διαδραματίζεται στη δεκαετία του '30 και αφορά δύο ερωτευμένους άνδρες, οι οποίοι τρέπονται σε φυγή προς το Μεξικό. Το σενάριο φέρει την υπογραφή τόσο του Φίνιξ, όσο και του Τζον Ρέιμοντ, με τον οποίο ο Χέινς είχε συνεργαστεί και στη μίνι σειρά που σκηνοθέτησε το 2011 για λογαριασμό του HBO, «Mildred Pierce».

Διαβάστε ακόμα: Η Lady Gaga ήταν η καλύτερη δασκάλα φωνητικής στο «Joker: Folie à Deux» σύμφωνα με τον Χοακίν Φίνιξ

Τα σχέδια για την ταινία ανατράπηκαν πρόσφατα, όταν μόλις πέντε ημέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στη Γουαδαλαχάρα, κοντά στη νοτιοδυτική ακτή του Μεξικού, στην πολιτεία Χαλίσκο, o Φίνιξ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το πρότζεκτ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, «παγώνοντας» το στάδιο της παραγωγής του φιλμ, το οποίο θα σηματοδοτούσε τον πρώτο κουίρ ρόλο του Φίνιξ στη μεγάλη οθόνη.

todd-haynes

Σύμφωνα με πηγές, η χρηματοδότηση της ταινίας εξαρτιόταν από τη συμμετοχή του Φίνιξ . Οπως άλλωστε είχε δηλώσει πέρυσι ο Χέινς «Ο Χοακίν με ωθούσε περισσότερο στο να κάνουμε μία NC-17 ταινία λέγοντάς μου διαρκώς να το πάμε πιο μακριά».

«Ολη η ιδέα ξεκίνησε από τον Χοακίν» συμπλήρωσε. «Ξεκίνησε από την τόλμη του, την επιθυμία του να ξεπεράσει τα όρια και να δείξει τις πραγματικά άβολες πτυχές αυτής της σχέσης. Κι όμως, φαινόταν σαν μια πολύ οργανική διαδικασία».

Η ταινία είχε ήδη πουληθεί σε διεθνείς διανομείς πριν ξεκινήσει η παραγωγή, με την υποστήριξη της Killer Films και της αντιπροσώπου πωλήσεων MK2 Film. Πλέον, φημολογείται έντονα ότι το πρότζεκτ διατρέχει κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί, καθώς ο ρόλος του Φίνιξ δεν μπορεί να αντικατασταθεί, με τις απώλειες να δύνανται να ξεπεράσουν τα επτά ψηφία. Το συνεργείο έχει μέινει χωρίς εργασία, ενώ η πληρωμή των κύριων μέτοχων της ταινίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φίνιξ δεν αναμένεται να επιστρέψει στο πρότζεκτ. Η Killer Films δεν αναζητά ακόμη τον αντικαταστάτη του. Προς το παρόν, προτεραιότητα είναι η αποζημίωση των ανθρώπων που επένδυσαν τον χρόνο τους στο φιλμ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Χέινς ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να επικεντρωθεί στη σκηνοθεσία της σειράς που ετοιμάζει -ξανά σε συνεργασία με το HBO- με τίτλο «Trust», μια προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Χέρναν Ντίαζ για την οικονομική καταστροφή της ανώτερης τάξης τον 20ό αιώνα, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

Οσο για τον Φίνιξ, πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην κωμωδία-γουέστερν του Αρι Αστερ, «Eddington», τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Μεξικό και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο.