Buzz

Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει μια νέα ταινία με τον Χοακίν Φίνιξ

στα 10

Σε ιδέα του ίδιου του Φίνιξ, η ταινία θα μιλάει για την ιστορία δυο γκέι ανδρών την δεκαετία του '30 στην Αμερική και θα είναι αυστηρώς ακατάλληλη.

Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει μια νέα ταινία με τον Χοακίν Φίνιξ

Η νέα ταινία του Τοντ Χέινς «May December», με πρωταγωνίστριες τις Νάταλι Πόρτμαν και Τζούλιαν Μουρ, έκανε την πρεμιέρα της αυτές τις μέρες στις Κάννες και κέρδισε τα χειροκροτήματα ολόκληρης της αίθουσας. Η ταινία του μάλιστα αγοράστηκε από το Netflix για 11 εκατομμύρια δολάρια για την διανομή της στη Βόρεια Αμερική.

Παρόλο την όποια επιτυχία αναμένεται να έχει η ταινία και εκτός των φεστιβάλ, με πολλούς ήδη να μιλάνε και για κάποιες οσκαρικές υποψηφιότητες, ο Χέινς ήδη φαίνεται πως έχει στα σκαριά μια νέα ταινία και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

Διαβάστε ακόμα: Ντέιβιντ Σάιμον: Κίνδυνος «αποβλάκωσης» της βιομηχανίας από την χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην σεναριογραφία

joaquin phoenix 607

Μιλώντας στο γαλλικό Les Inrockuptibles, o Χέινς αποκάλυψε πως ενώ δουλεύει στην καινούργια του ταινία με τίτλο «Fever», με πρωταγωνίστρια την Μισέλ Γουίλιαμς, έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη και μιας νέας ταινίας με τον Φίνιξ. «Ναι, αλλά υπάρχει μια άλλη ταινία που θέλω να κάνω στις αρχές του 2024. Είναι ένα έργο που μου έφερε ο Χοακίν Φίνιξ και διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930. Μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών, βασισμένη σε ένα πρωτότυπο, πολύ τολμηρό σενάριο. Αυτός είναι, πιστεύω, ο πρώτος του γκέι ρόλος. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το έργο!»

Και τα νέα δεν σταματούν εδώ. Μιλώντας και στο Indiewire o Χέινς είπε πως θα μοιραστεί το γράψιμο του σεναρίου με τον Φίνιξ και τον Τζον Ρέιμοντ, αλλά και ότι πρόκειται να πάρει το NC-17 rating (το αυστηρώς ακατάλληλο). «Ο Χοακίν με πίεζε να το πάμε παραπέρα και έλεγε ας δοκιμάσουμε κι αυτό. Αυτή θα είναι μια ταινία NC-17», εξήγησε.

Πάντως ταινίες με τέτοιου είδους rating σπανίζουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μιας και απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, αλλά ακόμα κι αυτό δεν θα εμποδίσει κάποιες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Netflix έκανε πέρσι με το «Blonde» του Αντριου Ντόμινικ, να την αποκτήσουν.