Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ γιορτάζει την 20ή επέτειο του «Donnie Darko»

στα 10

Με μια έκπληξη: ξεθάβει και μάς αποκαλύπτει τις σημειώσεις του πάνω στο σενάριο.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ γιορτάζει την 20ή επέτειο του «Donnie Darko»

Πριν 20 χρόνια, το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρίτσαρντ Κέλι, ενός παντελώς άγνωστου Αμερικανού σκηνοθέτη, έσκασε σαν βόμβα από το πουθενά, για να κάνει αίσθηση με μια αλλόκοτη ιστορία ενηλικίωσης, εφηβικής απόγνωσης, ’80s αναφορών και εναλλακτικής επιστημονικής φαντασίας, που απέσπασε συγκρίσεις με το σινεμά του Ντέιβιντ Λιντς.

Αν και αρχικά γνώρισε περιορισμένη διανομή στην Αμερική (στη χώρα μας δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις αίθουσες), το «Donnie Darko» σύντομα απέκτησε ιλιγγιώδες cult status και ορδές φανατικών οπαδών, μας σύστησε τον μελλοντικό σταρ Τζέικ Τζίλενχαλ (και την αδελφή του, Μάγκι) και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις ιδιαίτερες αμερικανικές ταινίες των ’00s.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είχε τσακωθεί με τον νεαρό τότε Τζέικ Τζίλενχαλ στα γυρίσματα του «Zodiac»

Donnie Darko 607

Ηταν Ιανουάριος του 2001 λοιπόν και πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ο πρωταγωνιστής του, για παράδειγμα, σήμερα είναι σταρ. Αλλά δεν ξεχνάει την ταινία που του έδωσε την πρώτη του μεγάλη κινηματογραφική στιγμή.

Για αυτό κι επιφύλλασσε ένα δώρο στους φανς του υπέρτατου cult classic των ’00s.

«Αναζήτησα και βρήκα το δικό μου copy του σεναρίου του «Donnie Darko», το οποίο κυκλοφόρησε σαν σήμερα, 20 χρόνια πριν. Αυτή ήταν η ταινία που άλλαξε τη ζωή μου, που καθόρισε την καριέρα μου. Μοιάζει σουρεαλιστικό να ξαναβλέπω πώς αγγίζει μετά το χρόνια αυτή η ιστορία τους νεότερους θεατές, την νεότερη γενιά. Ομως, αυτό που λέει ο Ντόνι στην Ρομπέρτα Σπάροου ισχύει ακόμα: "έχουμε τόσα πολλά να προσδοκούμε ακόμα". Ευχαριστώ όλους τους fans που έχουν έρθει με αυτό το μπερδεμένο ύφος στο βλέμμα τους και με ρωτάνε "τι στο διάβολο ήθελε να πει αυτή η ταινία;". Χρόνια πολλά 20χρονε Ντόνι. Ας συνεχίσουμε να μπερδεύουμε τον κόσμο και τα επόμενα 20 χρόνια!»

Donnie Darko script 607 1

Donnie Darko script 607 2

Donnie Darko script 607 3

Donnie Darko script 607 4

Διαβάστε ακόμα: