Buzz

Τι σημαίνει ότι το «Isle of Dogs» του Γουες Αντερσον είναι «κατάλληλο από 13»;

στα 10

Επειδή δεν είχαμε αμφιβολία ότι (και) η νέα ταινία του Γουες Αντερσον θα έχει τις σκοτεινές πλευρές της...

Τι σημαίνει ότι το «Isle of Dogs» του Γουες Αντερσον είναι «κατάλληλο από 13»;

Το «Isle of Dogs» του Γουες Αντερσον, που θ' ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου στις 15 Φεβρουαρίου, είναι η δεύτερη stop-motion ταινία του σκηνοθέτη, μετά το «Fantastic Mr. Fox» αλλά, όπως φαίνεται, θα είναι αρκετά πιο «ενήλικη» από εκείνη.

Δείτε ακόμη: «Isle of Dogs» - το πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Γουές Αντερσον είναι εδώ και εμείς κουνάμε την ουρά μας από χαρά!

Η ταινία αφηγείται (με τις φωνές, επιπλέον, των Μπιλ Μάρεϊ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Φ. Μάρεϊ Εϊμπραμ, Τίλντα Σουίντον, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντουαρντ Νόρτον, Μπράιαν Κράνστον, Λίεβ Σράιμπερ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Γιόκο Ονο και Γκρέτα Γκέργουιγκ), την ιστορία ενός δωδεκάχρονου αγοριού, του Ατάρι, που δεν θα διστάσει να ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια, προκειμένου να βρει το σκύλο του, όταν όλα τα σκυλιά της Μεγκασάκι Σίτι θα εξοριστούν σε ένα νησί-σκουπιδότοπο.

isle of dogs 607

Η αμερικανική επιτροπή καταλληλότητας των κινηματογραφικών ταινιών, χαρακτήρισε μόλις το «Isle of Dogs» ως «Κατάλληλο από 13 ετών», με την αιτιολόγηση ότι περιέχει «σκληρές θεματικές και βίαιες εικόνες». Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία, σ' ένα δυστοπικό μέλλον, όπου οι σκύλοι πλήττονται από μια θανατηφόρα επιδημία και μπαίνουν σ' αυτή τη μη-βιώσιμη καραντίνα, άρα δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πού βρίσκεται η σκληρότητα της ταινίας, αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι ντυμένη με την τρυφερότητα όλου του σινεμά του Γουες Αντερσον. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Isle of Dogs».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: