Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ηχος | Γιάννης Αντύπας

στα 10

Υποψήφιος από την ομάδα του ήχου για το «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη, ο Γιάννης Αντύπας απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ηχος | Γιάννης Αντύπας

Πρώτη υποψηφιότητα για τον Γιάννη Αντύπα, ο οποίος μαζί με την Περσεφόνη Μήλιου και τον Κώστα Φυλακτίδη αποτελούν και την υποψήφια ομάδα για τον ήχο του «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη.

Ο έμπειρος Γιάννης Αντύπας φτάνει εδώ έχοντας ξεκινήσει να εργάζεται από το 2000 στον τομέα του ήχου σε σειρά παραγωγών που ξεχωρίζουν. Φέτος μόνο υπογράφει και τον ήχο στο μικρού μήκους «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, στο μικρού μήκους «Index» του Νικόλα Κολοβού, στο ντοκιμαντέρ «Οταν οι Ντομάτες Συνάντησαν τον Βάγκνερ» της Μαριάννας Οικονόμου, στην «Αλυτη» του Μίνωα Νικολακάκη και ανήκει και στην ομάδα ήχου του «Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει Να Μιλήσουμε Για Κάτι Πολύ Σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ζιζοτεκ Σκηνή από το «Ζίζοτεκ»

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα αυτή η υποψηφιότητά σου;

Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος στην τελική φάση και είναι ιδιαίτερο συναίσθημα και μεγάλη τιμή να με προτιμούν οι συνάδελφοι μου και να επιβραβεύουν την δουλειά μου και την ταινία στην οποία έχω εργαστεί.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιούς σου και γιατί;

Καταρχάς να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους για την προσπάθεια τους ανεξάρτητα εάν βρίσκονται στην τελική τριάδα. Από κει και πέρα, θα προτιμήσω τον Νίκο Μπουγιούκο που τον γνωρίζω προσωπικά και τον εκτιμώ σαν επαγγελματία.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής, πού θα πήγαινε; Και γιατί;  

Εύχομαι και ελπίζω να κερδίσω το βραβείο και οι διοργανωτές να μου δώσουν ένα λεπτό για να ευχαριστήσω πολύ κόσμο και όχι μόνο έναν! Μετά να τους αγκαλιάσω και να τους φιλήσω όλους χωρίς γάντια και μάσκα!! Χαχα! Στην συγκεκριμένη ερώτηση θα απαντούσα με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους, από όλες τις ειδικότητες, για όλες τις όμορφες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί τόσα χρόνια στα γυρίσματα.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι ίσως η πιο δημοφιλής δράση της. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της εργάζονται σκληρά και έχουν πλούσια δραστηριότητα σχετικά με την αναβάθμιση της ελληνικής κινηματογραφίας.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


Ζίζοτεκ 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι